Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjena u saboru

Smijenjeni Bajs: Politika mi nije u fokusu, vraćam se u – odvjetnike

Damir Bajs
Robert Anić/PIXSELL
21.09.2012.
u 10:00

Bivši ministar turizma kaže kako je još prije tri mjeseca zvao Friščića da mu vrati saborski mandat i da za njega nema iznenađenja

Za pet dana će bivšeg haesesovca i bivšeg ministra turizma Damira Bajsa u klupama u Saboru zamijeniti Josip Friščić, bivši predsjednik Hrvatske seljačke stranke. Saborski zastupnik u II. izbornoj jedinici (jedini iz HSS-a kojemu je to uspjelo) aktivirao je svoj mandat, koji miruje od 22. prosinca lani kada je mjesto u Saboru prepustio drugom na listi, Damiru Bajsu. HSS time ponovo postaje parlamentarna stranka, što nakratko, otkako je Bajs isključen iz stranke, nije bio slučaj.

– Kako stranka ne bi ostala bez mandata europskog zastupnika, zatražio sam od Josipa Friščića, jedinog koji može umjesto mene u Sabor, da odustane od saborske mirovine i umjesto mene ide u Sabor. Ja sam ga još prije tri mjeseca pozvao da uzme mandat tako da za mene nema iznenađenja, ovaj tjedan smo se čuli i završili tu priču. Time sam riješio sve obveze prema svojoj bivšoj stranci – objašnjava Damir Bajs čija je karijera u HSS-u krenula nizbrdo nakon što je stranačko kormilo preuzeo Branko Hrg.

U političkim se krugovima, pak, priča da će u Sabor na kraju i sjesti upravo novi predsjednik HSS-a, jer Friščić navodno nije u punoj zdravstvenoj kondiciji.

Oni se ne izjašnjavaju, a iz istih kuloarskih izvora se čuje i kako Bajs nije digao ruke od stranaka i politike. Navodno bi rado ponovo u fotelju župana Bjelovarsko-bilogorske županije, što mu je prije ministarske funkcije uspjelo čak u tri navrata. O tim špekulacijama nekada perspektivni HSS-ov član govori vrlo šturo.

– Zasad o politici ne razmišljam. Iako, nikad se ne zna. Trenutačno sam, međutim, zaokupljen pripremama za odvjetnički posao, kojem se uskoro vraćam – odgovara Bajs, koji tvrdi da nije razočaran raspletom u svojoj bivšoj stranci.

– Dugo sam u politici i svjestan sam da uz nju ide i puno dobrih i puno manje dobrih stvari. A tko se s time ne može nositi, bolje da se politike i ne laća.

Ključne riječi

Komentara 4

KR
kromiki
10:24 21.09.2012.

Jedno znam - koliko god malo love imao Bajsa ne bih uzeo za odvjetnika. No ima još takvih Bajsića.

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
10:40 21.09.2012.

Odjednom : Bajsu ne paše Politika !

DU
Deleted user
12:25 21.09.2012.

Progooglajte što na švedskom jeziku znači Bajs - kao takav (Nomen est omen!) je idealan pridodatak Odvjetničkoj komori,zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije