Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak 'odbačenih'

Smijenjen zbog šahta pa postao pomoćnik za sigurnost

'21.07.2013., Zagreb -   Konferencija za medije ispred zgrade HAC-a povodom jucerasnje nesrece u tunelu Plasina. Izjavu u ime HAC-a okupljenim novinarima dao je Milan Stankovic direktor sektora za odr
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
1/3
06.09.2013.
u 18:30

Dali mu mjesto pomoćnika direktora pa je tako zadržao slične povlastice koje je imao i kao direktor

Uprava Hrvatskih autocesta, Održavanje i naplata cestarine, imenovala je početkom ovog tjedna Milana Stankovića vršiteljem dužnosti pomoćnika direktora Sektora za sigurnost i promet u Sektoru za održavanje. A tog istog Stankovića ta je ista uprava prije nešto više od mjesec dana smijenila s mjesta direktora Sektora za održavanje zbog nesreće u tunelu Plasina, koja se, prema svemu sudeći, dogodila zbog puknutog šahta.

Nepravilnosti i propusti

HAC-ovo povjerenstvo tada je u Sektoru održavanja utvrdilo niz nepravilnosti i propusta, među ostalim i to da se nisu redovito i po standardu pregledavali šahtovi i odvodnja na autocestama. Zbog toga su uz Stankovića smijenjene još četiri osobe kao odgovorne za te propuste.

Tako će Stanković, iako je po mišljenju uprave HAC-ONC-a odgovoran za ugrožavanje sigurnosti prometa u slučaju Plasina, ali i na ostalim dijelovima autocesta koje se nisu pregledavale po standardu, sad novom direktoru Sektora održavanja biti desna ruka koja će se baviti sigurnošću prometa na autocestama!?

Stanković je, kako doznajemo od uprave, tražio da ga nakon smjene imenuje koordinatorom za izvanredno održavanja jer se nije tako lako pomirio sa svojom smjenom, a na kraju su mu udijelili mjesto pomoćnika direktora pa je tako zadržao slične povlastice koje je imao i kao direktor.

A sličnu igru oko imenovanja Stankovića uprava HAC ONC-a odigrala je i oko radnog mjesta Jasmina Krizmanića, koji je zbog sukoba interesa morao napustiti mjesto predsjednika uprave te tvrtke nakon što je kao HNS-ovac izabran za načelnika općine Gornja Stubica. Krizmanić je dan prije nego što je razriješen s mjesta šefa HAC-ONC-a u toj tvrtki uveo mjesto savjetnika uprave, a to je dan poslije postao upravo – Krizmanić.

Savjetnik Krizmanić imao je nešto manju plaću nego predsjednik uprave, oko 15.000 kuna, a zadržao je službeni automobil.

No, resornom ministru Siniši Hajdašu Dončiću nije se svidjela izmišljena Krizmanićeva savjetnička funkcija pa je uprava HAC-ONC-a morala to promijeniti i postaviti Krizmanića na neko niže rangirano mjesto. No za Krizmanića, koji ima jako zaleđe u HNS-u, izmišljena je nova funkcija – koordinator za praćenje ugovora o pružanju usluga održavanja autoceste i naplate cestarine. Taj ugovor HAC-ONC ima sa svojom tvrtkom maticom HAC-om. Kao savjetnik Krizmanić je imao koeficijent 8,4, a sad kao koordinator ima koeficijent 8 pa mu je plaća ostala gotovo ista, a i dalje ima na raspolaganju 24 sata službeni audi.

Manja plaća, isti posao

No, u HAC-u također postoji osoba koja kontrolira ugovor s HAC-ONC-om. U HAC-u se to radno mjesto zove voditelj u upravi, a taj voditelj ima koeficijent sedam, znači manju plaću nego njegov kolega koordinator Krizmanić iako rade očito isti posao, a voditelj nema na raspolaganju ni službeni automobil, za razliku od koordinatora iz HAC-ONC-a.

>>Uprava HAC-a ipak nije smijenila direktora Milana Stankovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije