U Ogulinu se uskoro otvara najveća i najmodernija tvornica sladoleda – točnije prirodnog, zanatskog sladoleda na svijetu! I to će mjesto ljubitelji te svevremenske delicije itekako htjeti posjetiti jer, kako najavljuju vlasnici, osim što će se u proizvodnoj hali od 4500 četvornih metara ručno proizvoditi 15 tona prirodnog gelata dnevno, bit će to i mjesto gdje će ljubitelji moći gledati kako se priprema ta hladna delicija i degustirati razne okuse te naučiti ponešto o tom poslu. Naime, jedan od najpoznatijih brendova u Hrvatskoj, aROMA Gelato Experience, čitavu svoju proizvodnju uskoro seli u Ogulin. Pripreme su u punom jeku, već je zaposleno 30-ak djelatnika koji posljednjih nekoliko tjedana prolaze intenzivne edukacije aROMA Gelato Experience Academy.
Slovenski bračni par u svojoj su garaži napravili prvi sladoled, a sada u Hrvatskoj ulažu oko 14 milijuna €

Njihov snažan prodor na hrvatsko tržište odvija se posljednjih 15 mjeseci; u svibnju su otvorili 50. prodajni butik u Hrvatskoj, a sada se užurbano pripremaju za otvaranje jedinstvenog proizvodnog pogona u Ogulinu.
Komentara 15
A šta je to: prirodni gelato?

Sladoled je veoma profitabilan biznis, u LEDO-u, cijena izrade Macho sladoleda je bila 50 lipa a u trgovini 12 kuna.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Tvornica gelata će proizvodit sladoled. Dobro za Hrvatsku privredu, ali loše za hrvatski jezik.