Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednoglasno

Skupština Ogranka HND Vukovarsko-srijemske: Željko Draženović na čelu Ogranka u naredne 4 godine

željko draženović
29.03.2015.
u 13:14

Zahvaljujući na iskazanom povjerenju Draženović je ukazao na potrebu jačanja novinarstva na području županije prvenstveno kroz iskazivanja reakcije na sve ono što prijeti ugrozi novinarskih sloboda i prava javnosti na cjelovitu i istinitu informaciju.

Jednoglasnom odlukom nazočnih na redovitoj Skupštini Ogranka HND-a Vukovarsko-srijemske županije za predsjednika je izabran Željko Draženović (Hina).

Dužnost dopredsjednika u naredne četiri godine obnašat će Gordan Panić (Glas Slavonije) koji je u protekle četiri godine bio predsjednik Ogranka. Zahvaljujući na iskazanom povjerenju Draženović je ukazao na potrebu jačanja novinarstva na području županije prvenstveno kroz iskazivanja reakcije na sve ono što prijeti ugrozi novinarskih sloboda i prava javnosti na cjelovitu i istinitu informaciju.

- Svjesni smo, dakako svi skupa, kako su nam mogućnosti za reakciju ograničene s obzirom na skučene mogućnost utjecaja na poslodavce i vlasnike medija, ali bolja je ikakva nego nikakva reakcija, istakao je Draženović. Izrazio je i zabrinutost činjenicom da je novinara u županiji sve manje te rekao kako je najvećim dio uzrok takvom stanju gašenje, ne više dopisništava, već sada i samih radnih mjesta u novinarstvu.

– Radi trenutačne takve situacije mladi novinari i kada bi htjeli, osim u lokalnim medijima čiji su kapaciteti nažalost također sve manji, nemaju mogućnosti za pronalazak novinarskog posla na području županije. Uz to, novinarstvo je postalo sve brže tako da je primjetno kako se dio novinara teško privikava na takvo stanje te se planira održavanje predavanja domaćih medijskih stručnjaka kako bi se novinari s našeg područja upoznali s novim tehnologijama i zahtjevima novinskog tržišta, rekao je Draženović.

Smatra i kako je potrebno poraditi i na jačanju veza unutar samih redakcija u kojima je u zadnje vrijeme primjetno kidanje veza na relaciji novinar-urednik.

>>Specijalizirani novinari nužni su za opstanak kvalitetnih novina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije