Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez s plinom - ukl

Skoro se ugušili monoksidom jer su u kuhinji pekli - čvarke

\'cvarci....sla...slavonski brod..090209.. cvarci Photo: Ivica Galovic/Vecernji list\'
ILUSTRACIJA/PIXSELL
25.11.2011.
u 11:00

Koprivnički je slučaj trovanja CO upozorenje da se plinski sustavi u sezoni grijanja moraju obvezno provjeriti

Koprivnička obitelj koja je nedavno poželjela kod kuće peći čvarke, umalo je platila previsoku cijenu zbog gladi za tom inače skupom delicijom. umalo stajati glavu. Naime, kako doznajemo, krenuli su u kuhinju peći čvarke, a kako taj posao traje satima, uključili su napu da bi uklonili neugodne mirise. No, u napi je dovod zraka bio zatvoren, pa su se okućani otrovali ugljičnim monoksidom!

Nasreću, tragičnih posljedica ovaj put nije bilo, no Koprivničanci još dobro pamte prošlogodišnji slučaj iz studenog, kada se 26-godišnjak ugušio pri kupanju u kući, također zbog neprovjerenih instalacija. Zato iz Koprivnica plina upozoravaju građane na opasnosti koje vrebaju kod korištenja plina, a koje se lako mogu izbjeći pravilnom upotrebom i redovitom kontrolom plinskih, ventilacijskih i dimovodnih uređaja i instalacija.

- Najvažnije je sve zahvate na plinskim instalacijama povjeriti ovlaštenim instalaterima, a ne biti „sam svoj majstor". Dovodi zraka ne smiju se zatvarati, a nape, ventilatori, sušilice rublja i slični uređaji s ugrađenim ventilatorima moraju imati dovoljne količine svježeg zraka te ne smiju blokirati rad dimovodnih uređaja i uvlačiti dimne plinove u prostoriju - kažu u tvrtki, upozoravajući i i da zamjena starih prozora novim, plastičnim, potpuno mijenja sustav dovoda zraka u objekt. Građane pozivaju da se jave u tvrtku ukoliko imaju bilo kakvih pitanja o sigurnom korištenju plina.

Komentara 11

VE
velikazmija
16:29 25.11.2011.

salo ili slanina se -tope a ne peču -- da bi se dobili čvarci -------------

AO
all_or_nothing
19:31 25.11.2011.

zar su vlasnici portala dopustili djeci da se igraju i pišu članke? tihana hleb - sjedi, jedan. odi se baviti nečim drugim. idem i ja negdje drugdje. :-)

FM
Farma Mouse
05:55 26.11.2011.

--monoksid--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije