Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne jenjavaju tenzije

'Skidanje dvojezičnih ploča narušava ugled Hrvatske'

'02.09.2013., Vukovar - Pocelo je postavljanje dvojezicnih ploca s ispisanim latinicnim i cirilicnim pismom. Prve ploce postavljene su oko pola 6 ujutro na zgradu policije i zgradu Porezne uprave. Tre
Goran Ferbežar/Pixsell
16.10.2013.
u 12:28

"Tko želi dobro Vukovaru, ne bi se trebao zalagati za to da on postane „mjesto od posebnog pijeteta, a to je, primjerice, groblje, nego dinamičan grad ugodan za život svih svojih građana."

"Skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, ali i u drugim mjestima, ugrožava ugled Republike Hrvatske u inozemstvu i temeljna ljudska prava u zemlji", navodi se u priopćenju koje potpisuju Građanski odbor za ljudska prava i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću.

"Nije prvi put da svjedočimo kako ima ljudi koji će svjesno ugroziti najvitalnije interese demokratskog društva, slobodu i sigurnost građana, procijene li da im to trenutačno koristi. Sjetimo se samo Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata koji je također zazivao rušenje Vlade i nasilje, a imao je snažnu podršku istih struktura koje i danas podržavaju Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, navodi se.

– Članovi Stožera vjerojatno bi se uvrijedili da im se kaže kako svojim djelovanjem cementiraju „dostignuća“ onih koji su Vukovar i njegov tolerantni slobodarski duh razarali. Ali čine upravo to. Neki možda jer to ne razumiju, a drugi jer ih nije briga.

Tko želi dobro Vukovaru, ne bi se trebao zalagati za to da on postane „mjesto od posebnog pijeteta, a to je, primjerice, groblje, nego dinamičan grad koji koristi komparativne prednosti svog položaja, ugodniji za život svih svojih građana – zaključuju potpisnici u priopćenju.

>>'Ćirilica ni Srbima ni Hrvatima neće donijeti posao'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije