Naslovnica Vijesti Hrvatska

Škabrnjani: Oni koji su nas 1991. napadali i danas slobodno šetaju

– Danas imamo slobodnu Škabrnju i Hrvatsku koju dugujemo poginulim hrvatskim braniteljima – rekao je ministar Božidar Kalmeta
18. studenoga 2011. u 16:14 281 komentara 1 prikaza
škabrnja, obljetnica (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Škabrnja je odala počast žrtvama velikosrpske agresije prije 20 godina kada su četnici i okupatorska JNA pod zapovijedanjem Ratka Mladića tenkovima, topništvom i zrakoplovstvom slomili otpor branitelja i u dva dana zvjerski masakrirali 69 škabrnjskih civila i branitelja.

Tog su 18. studenoga 1991. godine četnici i tzv. JNA, nakon što su ušli u selo, civile ubijali ispred skloništa iz blizine hicima, udarcima tupim predmetima po glavi i hladnim oružjem. Do kraja rata i od zaostalih mina broj škabrnjskih žrtava povećao se na 98.

– Već 20 godina izražavamo sućut nevinim žrtvama. Napali su nas zli ljudi koji su nam htjeli oteti i dušu i teritorij. Napali su nas jer smo Hrvati i jer smo željeli živjeti na svom ognjištu. Oni koji su nam pomogli u obrani su u zatvoru. Mirko Norac i Tihomir Orešković naoružali su Škabrnju i zato im velika hvala. Sud u Haagu sud je nepravde jer je na Škabrnju svaki dan palo više granata nego na Knin, Benkovac i Gračac zajedno, a general Ante Gotovina u Haagu je zbog granatiranja Knina. Ni naš Županijski sud u Zadru nikada nije podnio optužnicu protiv Ratka Mladića, a danas Hrvatskom slobodno šetaju neki koji su napadali Škabrnju – rekao je Marko Miljanić, zapovjednik samostalnog škabrnjskog bataljuna.

– Obilježavamo 20 godina od divljačke velikosrpske agresije na Škabrnju koji su time željeli sakriti svaki trag da su ovdje živjeli Hrvati. Žrtva je bila velika. Danas imamo slobodnu Škabrnju i Hrvatsku koju dugujemo poginulim hrvatskim braniteljima – rekao je ministar Božidar Kalmeta.

Potpredsjednik Sabora Josip Friščić pozvao je sve da ne dopuste Haagu i Beogradu da nam ispisuju povijest.

Elipso

  • Ponos_je_moje_ime:

    .................Vukovar, Vukovar, Vukovar nas Hrvatski grade, nikad u tebi nece zivjeti ko se zove RADE !!

  • zveket:

    oprostite konji lapsus lingua vi ste plemenite životinje

  • Festina:

    Koje kosovo???