Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi tip projektila

Sjeverna Koreja potvrdila ispaljivanje projektila, sazvana sjednica Vijeća sigurnosti

A new submarine-launched ballistic missile is seen during a test
Foto: KCNA
1/3
20.10.2021.
u 06:52

Još tijekom utorka je vojska Južne Koreje prijavila kako je na svojoj istočnoj obali primijetila ispaljivanje probnog projektila sa sjevernokorejske podmornice.

Nakon što je Sjeverna Koreja potvrdila kako je ispalila novi probni balistički projektil s podmornice, za srijedu je sazvana izvanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na zahtjev Velike Britanije i SAD-a.

Još tijekom utorka je vojska Južne Koreje prijavila kako je na svojoj istočnoj obali primijetila ispaljivanje probnog projektila sa sjevernokorejske podmornice.

Kako je javila sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA, radi se o "novom tipu" balističkog projektila koji se može ispaliti s podmornice.

A combination of pictures shows a new submarine-launched ballistic missile during a test in this undated photo released on October 19, 2021 by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA). KCNA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA.
Foto: KCNA

"Novi tip projektila ima naprednu kontrolu vodljivosti koja uključuje i bočnu pokretljivost kao i mogućnost obilaženja prepreka, a to će uvelike pomoći u podizanju obrambene tehnologije naše zemlje na višu razinu kao i ojačati podvodnu operacijsku sposobnost naše mornarice", objavila je KCNA.

Ovi projektili imaju manji domet od ranije verzije, ali su tanji što znači kako ih se može uskladištiti više na svaku pojedinu podmornicu.

Komentara 8

SE
Serdar222
04:31 21.10.2021.

Zašto se Vijeće ne sastaje kada neke druge države vrše testiranje novih oružja?

CR
crocro
07:26 20.10.2021.

Psi laju, karavane prolaze, a veliki vođa i učitelj će rakete ispaljivati sve češće i sve žešće. Zato što sam na vrijeme nije dobio raketu. Da je na vrijeme dobio pravu raketu na svoj tabor, danas ne bi ispaljivao rakete. Sada je vjerojatno toliko ojačao da je prešao u kategoriju nauklearno ravnopravnih a nitko mu ništa neće i ne može. Jedino se može kritizirati na sjednicama VS. I to je sve u ovoj priči. Naravno, može se njega napasti, ali to bi gotovo sigurno bio početak 3. WW.

GO
goran2hr
14:36 21.10.2021.

U kakvoj god krizi oni bili, te pod sankcijama, ali lansirali su raketu i sa tehničke strane to je veliki uspjeh. Gdje su hrvatske rakete? I ono malo što smo imali ("Orkan", S300) uništili smo, vjerojatno po naputku "prijatelja" ("partnera", "saveznika"). RH danas nije u stanju proizvesti ni protuoklopnu raketu, a kamoli balističku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije