Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vještak svjedočio

Signal Gudurićeva mobitela u istoj minuti u Novskoj i Varaždinu

Miroslav Bača
NOVA TV
16.09.2010.
u 14:56

Iz nalaza proizlazi i da je krunski svjedok razgovarao sam sa sobom, no vještak ne zna tko se služio kojim mobitelom

ZAGREB – Miroslav Bača, vještak za telekomunikacije, jučer je u nastavku suđenja optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića na zagrebačkom Županijskom sudu, nastavio odgovarati na pitanja objašnjavajući navode svog nalaza.

Ponovio je da je nalaz radio prema podacima teleoperatora koji bilježe komunikaciju između mobitela (pozive, neodgovorene pozive, SMS-ove), no da to nužno ne znači da je ta komunikacija – ostvarena.

Bojana Gudurića zanimalo je kako je moguće da njegov broj bude uhvaćen u Novskoj, a samo koju minutu poslije u Varaždinu. Bača mu je objasnio da je u tom slučaju bila riječ o podacima Tele 2 koji se koristio najmom baznih stanica drugih teleoperatora, pa je i preklapanje bilo moguće.

Zbrku su izazvala i dva broja kojima se koristio krunski svjedok Tomislav Marjanović, jer proizlazi da je Marjanović komunicirao sam sa sobom.

– Brojevi su pripojeni Marjanoviću, a ne mogu precizirati tko se služio kojim mobitelom – objasnio je vještak.

Komentara 1

Avatar Rubirosa
Rubirosa
18:00 16.09.2010.

Prestanite nas za*ebavati,.............Turopoljac se samoubio iz zasjede snajperom,auto bombom,radioaktivnim trovanjem i kokom...........(H)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije