Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetne gužve

Sezona u punom jeku - Na izlazu Lučko kolona osam kilometara

lučko,gužva (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
06.07.2013.
u 15:06

Promet pojačan je u oba smjera na graničnim prijelazima Macelj, odakle dolaze turisti iz sjeverne Europe te Kaštel i Plovanija odakle stižu Talijani, Slovenci i Austrijanci kojima su odredišta u Istri i na Kvarneru.

Prvi srpnja vikend za mnoge znači i početak sezone godišnjih odmora pa je promet na autocestama prema moru nešto intenzivniji posebno na dionici Zagreb Bosiljevo.

Kolona na izlazu Lučko i Demerje dugačka je gotovo 8 kilometara. Vrijeme ne ide na ruku putnicima u automobilima jer je zbog bure na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, a otežam je i promet na autocesti između mosta Maslenica i južnog ulaza u tunel Sveti Rok i autocesti Rijeka - Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića.

Na graničnim prijelazima promet je nešto gušći što govori u prilog podatku da su stranci krenuli na odmor u Hrvatsku. No, zbog novog režima kontrole dokumenata i robe na granici gužve su manje. Promet pojačan je u oba smjera na graničnim prijelazima Macelj, odakle dolaze turisti iz sjeverne Europe te Kaštel i Plovanija odakle stižu Talijani, Slovenci i Austrijanci kojima su odredišta u Istri i na Kvarneru.

Obzirom na nepovoljan raspored blagdana u proljetnim mjesecima, kišne i poplave te uvođenje viza za Ruse i Ukrajince predsezona je ondje bila ispod očekivana, no zato u srpnju očekuju znatan broj dolazaka, poručuju iz TZ-a Istre. Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u trajektnim lukama Zadar i Split, a na liniji Ploče – Trpanj uveden je dodatni brod m/t “Jadran” kapaciteta 1.200 putnika i 138 vozila.

>>'Na Bajakovu kolone kamiona od 3 do 4 kilometra'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije