Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo:

'Na Bajakovu kolone kamiona od 3 do 4 kilometra'

kamioni Srbija
Reuters/Pixsell
04.07.2013.
u 16:18

"Na ulazu u Hrvatsku iz Srbije preko graničnog prijelaza Bajakovo protočnost je poboljšana, a čekanje za provedbu formalnosti prijavljivanja robe je smanjeno", pišu iz Ministarstva financija.

Ministarstvo financija izvijestilo je da danas kamioni na ulazu u Hrvatsku u Bajakovu čekaju u kolonama od oko 3 do 4 kilometra.

To je poboljšanje situacije u odnosu na situaciju proteklih dana od ulaska Hrvatske u EU kada su kamioni, zbog usklađivanja carinskih propisa, čekali i u kolonama od 15 kilometara, a vozači su s robom više od 30 sati čekali na prelazak granice.

\"Na ulazu u Hrvatsku iz Srbije preko graničnog prijelaza Bajakovo protočnost je poboljšana, a čekanje za provedbu formalnosti prijavljivanja robe je smanjeno. Prema informacijama dobivenim od mjerodavnih službi iz Republike Srbije dužina kolona teretnih vozila koja čeka na ulaz u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo kreće se od 3-4 kilometara\", pišu u priopćenju iz Ministarstva te dodaju da očekuju da će se krajem sutrašnjeg dana promet odvijati uobičajeno. Ističu da se putnički promet i nadalje odvija bez zastoja i čekanja na svim granicama u Hrvatskoj.

\"Jedinstveni informacijski carinski sustav za e-poslovanje, odnosno obradu carinskih postupaka, dostupan je svim korisnicima i funkcionira bez poteškoća. Na svim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom promet je srednjeg intenziteta i protočnost je dobra. Na graničnoj ispostavi Bajakovo na izlazu iz Hrvatske nema zastoja, odnosno kolona, te nema čekanja za obavljanje svih propisanih carinskih procedura već se iste provode bez zastoja i uobičajenom dinamikom\", zaključuju iz Ministarstva financija.

>>\'Nitko osim resornog ministarstva nije kriv za gužve na granici\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije