Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. Mitrovica

Šest osoba ozlijeđeno u sukobu Srba i Albanaca zbog košarke

kosovo
Reuters/Pixsell
12.09.2010.
u 08:15

Glasnogovornik Kosovske policije Besim Hoti rekao je američkoj agenciji da je jedan policajac lako ranjen i da su oštećena tri policijska vozila, ali za sada nema informacija o eventualno ozlijeđenima među Albancima u južnoj strani grada.

Četiri Srbina, od kojih jedan teško, francuski žandarm i jedan kosovski policajac,ozlijeđeni su u sinoćnjim sukobima Srba i Albanaca u Kosovoskoj Mitrovici zbog košarkaške utakmice između Turske i Srbije, javljaju agencije. Sukob je izbio na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici koji dijeli dijeli područja u kojima odvojeno žive Srbi i Albanci, neposredno nakon polufinalne utakmice Europskog prvenstva u košarci.

Teško je ozljeđen Miloš Radenković (21) iz Zvečana, koji je zadobio prostrijelnu ozljedu lijeve ruke, rečeno je Tanjugu u Zdravstvenom centru u sjeverenom dijelu grada sa srpskom većinom, gdje su ozlijeđeni primljeni i nisu u životnoj opasnosti.

Glasnogovornik Kosovske policije Besim Hoti rekao je američkoj agenciji da je jedan policajac lako ranjen i da su oštećena tri policijska vozila, ali za sada nema informacija o eventualno ozlijeđenima među Albancima u južnoj strani grada.

Prema saznanjima policije, odmah nakon završetka utakmice velika skupina Albanaca prešla je most na Ibru kako bi proslavili pobjedu Turske nad Srbijom, Srbi iz sjevernog dijela, koji su prijenos utakmice pratili u obližnjim kafićima dočekali su ih i zasuli kamenicama, nakon čega su se Albanci vratili u južni dio grada. Nakon što su se oglasile sirene za uzbunu, na srpskoj strani mosta okupilo se nekoliko stotina ljudi.

Izvještač Bete javio je kako se iz smjera južnog dijela grada povremeno čula pucnjava, pojedinačna i rafalna. Oko pola sata iza ponoći okupljeni su se počeli razilaziti, a manja skupina od nekoliko desetaka ljudi sa sjeverne strane gađala je Euleks vozila kamenicama, na šta su pripadnici europske misije odgovorili suzavcem. U svjernom dijelu Mitrovice se nakon intervencije policije suzavcem čula rafalna paljba iz automatskog oružja, javljaju novinske agencije.

Komentara 154

OB
-obrisani-
10:37 12.09.2010.

poirot ---samo ti dalje živi u srbiji i tamo ostani

OB
-obrisani-
22:21 12.09.2010.

4 goloruka dobili po fennjeru, ili po serbski po p i č k i

OB
-obrisani-
10:36 12.09.2010.

Za ostvarenja mira na prostoru danasnje srbije i kosova jedino rjesenje je da se srbi vrate svojoj izvornoj vjeri a to je islamu.Oni ne smiju zaboraviti od koga su otpali i ko im je 500 godina taljizgo zene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije