Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neispravni dimovod

Seoski pustinjak izgorio u kućici od drveta i blata u Garešnici

požar,garešnica (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/7
03.02.2013.
u 09:36

I prošle godine dogodio se sličan požar u kući koju je tada koristio Mato Krutak. I ta je kuća bila jednako trošna kao i ova. Kao i sada, zapalila se peć na kruta goriva, no srećom u tom trenutku nije bio u kući pa mu se ništa nije dogodilo

– U 5.15 probudio me lavež moga psa koji je bio jako uznemiren. Kada sam izašla van, osjetila sam da nešto gori i tada sam vidjela susjedovu kuću u plamenu. Dozivala sam ga, no nije se javljao pa sam pohitala do drugih susjeda pozvati vatrogasce i policiju – ispričala je Jovanka Crnojević (53), jedina svjedokinja tragičnog požara u Malom Vukovju pokraj Garešnice, u kojem je u nedjelju smrtno stradao umirovljenik Mato Krutak (67).

Živio je sam u trošnoj kućici od drveta i blata koju je prije nekog vremena dobio na korištenje.

– I prošle godine dogodio se sličan požar u kući koju je tada koristio. I ta je kuća bila jednako trošna kao i ova. Kao i sada, zapalila se peć na kruta goriva, no srećom u tom trenutku nije bio u kući pa mu se ništa nije dogodilo – na mjestu nesreće ispričao je Krutakov sin Đuro (39).

On s majkom živi u Garešnici. Za oca kaže da već godinama živi sam poput pustinjaka te da je “obolio na živce”. Nakon prošlogodišnjeg požara smješten je u udomiteljsku obitelj u Bršljanicu, a poslije i na liječenje u Popovaču.

Kada se vratio iz bolnice, više nije želio biti u udomiteljskoj obitelji pa mu je dodijeljena napuštena kuća u kojoj je sada, nažalost, stradao.

Policija je priopćila da je uzrok požara tehničke naravi – loše je izveden dimovod povezan s peći.

Tijelo je prevezeno je na odjel patologije Opće bolnice u Bjelovaru, gdje će se obaviti obdukcija te identifikacija jer je tijelo karbonizirano. To je standardna procedura u takvim situacijama, bez obzira na to što je Krutakov sin naveo da je u požaru stradao njegov otac. O događaju će biti izviješteno i nadležno tužiteljstvo.

>>Izgorio na kućnom pragu kada se srušila zapaljena greda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije