Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj iz Splita

Šef udruge prijavljen jer djelatnici nije isplaćivao plaću, oštetio je za 78.000 kuna

Brojanje novaca
Emica Elvedji/PIXSELL
23.02.2022.
u 13:14

Nakon dovršenog istraživanja policija je 63-godišnjaka prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Splitska policija kazneno je prijavila 63-godišnjaka koji kao odgovorna osoba jedne udruge radnici nije isplaćivao plaće i pripadajuće doprinose, doznaje se u policiji.

Policija je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom kojega sumnjiče za kaznena djela neisplata plaće i povreda prava iz socijalnog osiguranja.

Provedenim istraživanjem policija je utvrdila da 63-godišnjak, kao ovlaštena osoba za zastupanje društva, a neslužbeno se doznaje da je riječ o udruzi, zaposlenici nije isplatio ukupno četiri plaće za 2021. i dio jedne plaće za istu godinu.

Ne obračunavanjem i ne isplatom plaća zaposlenici su bila uskraćena prava iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja čime ju je oštetio za 78 tisuća kuna, kažu u policiji.

Nakon dovršenog istraživanja policija je 63-godišnjaka prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Video - Namjerili se na krivu: Pokušali preveslati bakicu, no prevaranti ovo nisu očekivali!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije