Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODMOR UNATOČ KORONI

Šef TUI-a tvrdi: Hrvatska, Austrija, Grčka, Cipar, Bugarska i Danska dobro pripremljene za ljetni turizam

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/Pixsell
10.05.2020.
u 12:35

„Tamošnji hoteli su već obavili probni rad, i mogu odmah početi uzimati goste“, rekao je Joussen za njemački „Bild am Sonntag“, a prenio je bečki „Österreich“.

„TUI – šef: U ovim zemljama možemo odmarati“, naslov je članka objavljenog u nedjelju u austrijskom dnevnom listu „Österreich“ u kojem je Friedrich Joussen, predsjednik Poslovodnog odbora poznate njemačke Turističke agencije TUI, koja ima brojna predstavništva širom svijeta, pa tako i u Austriji, poručuje kako namjerava ubrzo za ljetni odmor ponovno početi nuditi destinacije na Sredozemlju.
Isti izvor navodi kako je Joussen izrazito „optimističan“ i stiče da su mnoge zemlje već „pripremljene za ljetni turizam“.

„Mi smo izradili zdravstvenu provjeru svih destinacije za odmor i odmor ćemo nuditi samo tamo, gdje je on doista siguran“, napomenuo je šef TUI-a. Dodao je kako će sigurno na prvom mjestu biti omiljena Mallorca.

„Tamošnji hoteli su već obavili probni rad, i mogu odmah početi uzimati goste“, rekao je Joussen za njemački „Bild am Sonntag“, a prenio je bečki „Österreich“.

„Također Grčka, Cipar, Hrvatska, Bugarska, Austrija i Danska su dobro pripremljene za ljetni turizam. Doduše, prethodno mora Njemačka otvoriti svoje granice“, istakao je prvi čovjek TUI-a. Izrazio je svoje neslaganje s izdavanjem generalnog upozorenja za putovanja širom svijeta, koje je na snazi do 14. lipnja. 

„Mnogo uputnije bi bilo svaku zemlju ili svaku regiju pojedinačno vrednovati“, naglasio  je Joussen, napomenuvši kako on, unatoč koronakrize, već sada vidi turističku 2021. godinu u plusu.

„Nijemci jesu i ostaju svjetski majstori putovanja. Oni će prije odgoditi kupnju novog auta, nego svoj godišnji odmor“, zaključio je šef turističke agencije TUI.

 

Ključne riječi

Komentara 2

TO
toplohladno
13:50 10.05.2020.

svi na Brač i u SD županiju ! Meni nije jasno kako se dole ne poslože bolje (SD županija) ,i ne budu odgovorniji i pametniji za njihovo dobro ,a i dobro cijele RH . Ako će biti turizma nešto ,ondada eventualno Istarska i PG županija !

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
13:34 10.05.2020.

Opet naruceni clanak za “dizanje morala” nase cimerfraj populacije. Kako cete se svi iscudjavati nakon samo 2 mjeseca... kad shvatite da je vrag odnio salu ( citaj turiste.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije