Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODINAMA ISKORIŠTAVAO POZICIJU

Pao šef lokalnog Crvenog križa: Naplaćivao u gotovini usluge koje su trebale biti besplatne

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
15.11.2021.
u 11:36

Po završetku kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske

Služba kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske dovršila je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o Nebojši Buđanovcu, ravnatelju Crvenog križa Varaždinske županije.

– Nažalost, ne smijem davati nikakve izjave – poručio nam je kratko danas Buđanovac, potvrdivši da je bio priveden.

Kako se sumnja, on je kao odgovorna osoba jedne javne ustanove s područja Varaždinske županije iskoristio svoj položaj i ovlasti jer je od 2017. do 2021. godine pružao usluge stručnog savjetovanja koje se pružaju besplatno u toj javnoj ustanovi, a on ih  je naplaćivao većem broju osoba. Obavljene je usluge naplaćivao u gotovini bez izdavanja računa za gotovinsku naplatu, čime si je pribavio materijalnu korist u iznosu od 30.000 kuna, kažu u PU varaždinskoj. 

Po završetku kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Nebojšu Buđanovca u Varaždinu nazivaju "dobrim duhom" zbog pomoći sugrađanima u kriznim situacijama. O njemu smo prije dvije godine objavili priču u kojoj je govorio o samurajskom kodeksu u kojem piše: "Štitim slabe i pomažem im da ojačaju. Moj glas je glas istine i razuma u mraku. Tražim ono najbolje u drugima i sebi. Držim obećanja. Svoje štićenike branim vlastitom čašću. Nisam ničije vlasništvo i ne posjedujem nikoga. Ispravno djelovanje važnije mi je od mojih želja i strahova." Psihoterapeut Buđanovac je i bivši svjetski prvak u kategoriji tradicionalne forme s oružjem, a bavi se i pisanjem. U županijskom Crvenom križu, u kojem je ravnatelj, vodi i Tim za krizna stanja. U razgovoru za Večernji list rekao je tada da je više od stotinu ljudi odgovorio od toga da dignu ruku na sebe. Angažirao se i u slučaju psihijatra iz bolnice kojeg su sumnjičili za seksualno zlostavljanje pacijentica, pozvavši žene koje su doživjele zlostavljanje da progovore o tome. Nazvali smo danas Crveni križ Varaždinske županije, no rekli su nam da ne mogu davati nikakve informacije.

Komentara 26

Avatar Svračak
Svračak
11:32 15.11.2021.

To nije lopov nego kokošar. Za sitnu lovu se sramotiti može samo onaj tko pije ili kocka.

DU
Deleted user
11:34 15.11.2021.

Ako budu snimali film neka se zove : Nebojša koji je volio kune.

MA
marijanka
13:31 15.11.2021.

Nije u redu sto je napravio ,ali on za 30.000 ide u zatvor a ovi za milijune na slobodi.Koji paradoks

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije