Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PRESEDAN

San Francisco prvi put izabrao crnkinju za gradonačelnicu

San Francisco
Jürgen Schwenkenbecher/DPA/PIXSELL
15.06.2018.
u 08:15

Prošlog mjeseca je LaToya Cantrell postala prva crnkinja koja je izabrana za gradonačelnicu New Orleansa, što je također presedan za taj grad sa 60 posto crnačkog stanovništva.

London Breed, nova gradonačelnica San Francisca, bit će prva crnkinja koja će upravljati tim gradom i prva žena na čelu tako velikog grada u Sjedinjenim Državama.

London Breed (43), predsjednica gradskog vijeća tog demokratskog uporišta, vodila je kampanju ističući svoje skromno podrijetlo i obećavši da će se boriti s ozbiljnom krizom stambenog prostora i beskućništva u tom gradu u kojemu veliku većinu čine bijelci i Latinoamerikanci.

"Bez obzira odakle dolazite i bez obzira što ste odlučili raditi u životu, možete postići sve što želite", rekla je u svom govoru nakon proglašenja izbornih rezultata.

"Ona je izvanredna mlada žena koja će obaviti dobar posao i želimo joj sve najbolje jer je njezin uspjeh ujedno i uspjeh San Francisca", rekao je u srijedu njezin protukandidat na izborima Mark Leno, priznajući njezinu pobjedu.

Prošlog mjeseca je LaToya Cantrell postala prva crnkinja koja je izabrana za gradonačelnicu New Orleansa, što je također presedan za taj grad sa 60 posto crnačkog stanovništva.

Komentara 16

Avatar nekakav
nekakav
14:47 15.06.2018.

zabrinjava podatak da sve ove godine 60% stanovništva nije biralo gradonačelnika iz redova svoje rase/boje kože, kako već to reći korektno... i sad, kad 'pobijedi' pripadnik većinskog naroda, počnemo isticati boju kože. inače, tekst je pun šupljina i nepovezanih stvari. gradonačelnica izjavi da je izazov i časti biti šef u gradu u kojem ogromnu većinu predstavljaju bijelci i latinosi, a novinar nam baci kost o 60% crnaca... i da, uspjeti u americi se može isticanjem svoje različitosti i svako odbijanje i neuspjeh povezivati sa rasnom diskriminacijom, spolnom, vjerskom. kao da nekog zanima tko je gradonačelnik jednog velikog grada u americi, punog beskućnika i rđe na mostu kojim se ponose. mi imamo most koji ne vodi nikud, u polju završava, pa se time ne hvalimo.

Avatar Vukomerec
Vukomerec
11:38 15.06.2018.

Crnkinja London Breed će razveseliti LGBTIQ zajednicu u San Franciscu.

DU
Deleted user
13:42 15.06.2018.

kakve veze ovo ima sa rvackom i rvatima, a drugo pa nisu dugo cekali, jedno 240 godina, pa u hrvatskoj ce crnci biti gradonacelnici u nekim gradovima za 10 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije