Naslovnica Vijesti Svijet

Ruski časopis otkrio najveću manu srpskih vojnih pilota

– Treba imati na umu da je sustav obuke u ruskom i srpskom ratnom zrakoplovstvu bitno drukčiji jer oni imaju manje naleta – rekao je za časopis neimenovani ruski pilot.
09. listopada 2017. u 23:25 57 komentara 17677 prikaza
MiG
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Ruski vojni časopis "Krasnaja zvezda" ocijenio je, u povodu nedavno završene zrakoplovne vježbe "BARS", da je obuka u ruskom i srpskom vojnom zrakoplovstvu "radikalno različita", piše Blic

Aleksandar Vučić Pohvalio se poklonima iz Rusije Vučić: Više nikad se neće ponoviti Bljesak i Oluja

– Treba imati na umu da je sustav obuke u ruskom i srpskom ratnom zrakoplovstvu bitno drukčiji jer oni imaju manje naleta – rekao je za časopis neimenovani ruski pilot – sudionik vježbe "BARS 2017.". 

MiG
1 / 20
Vojna parada u Moskvi

Godišnji nalet od samo 20 sati leta

Dodao je da srpski piloti imaju godišnji nalet od samo 20 sati leta. Prije dvije godine novinar istog ruskog lista primijetio je i da je različita dob ruskih i srpskih vojnika. 

Dok je prosječna starost pilota Vojske Srbije bila oko 40 godina, ruski prvoklasni piloti imali su osam do deset godina manje od kolega iz Srbije. Tada je navedeno da srpski piloti imaju 12 sati godišnjeg leta, za razliku od Rusa koji u zraku provedu između 100 i 150 sati. 

MiG
1 / 13
Kiowe u impresivnoj akciji
Vučić u MiG-u Poklon iz Moskve Srbijanski premijer Vučić 'isprobao' ruski MiG 23.07.2016., Pancevo, Srbija - Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vucic posjetio je bazu specijalne brigade Vojske Srbije u Pancevu i prisustvovao prikazu osposobljenosti brigade. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL Srbi održavaju vojne vježbe s Rusijom Utrka u naoružanju Hrvatske i Srbije: S obje strane avioni stariji nego piloti stanko hrženjak nakon katapultiranja Hrženjak je čudo od pilota, opet leti na MiG-u
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • alphazulu99:

  Bez naleta nema pilota. Sa 20 sati naleta godisnje, pilota je opasniji za svoju vojsku nego za protivnika.

 • kajinx:

  Eto, i Rusi se sprdaju sa Srbima.

 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  Ne treba srbima puno naleta ..... naučeni oni bacat zvončiće iz zraka na nenaoružan goloruk narod !