Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poklon iz Moskve

Srbijanski premijer Vučić 'isprobao' ruski MiG

Vučić u MiG-u
Foto: Screenshot
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.12.2016.
u 11:59

Rusija je Srbiji poklonila šest MiG-ova, 30 tenkova i 30 borbenih vozila

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić posjetio je vojni hangar u Rusiji i isprobao jedan od MiG-ova koje je Srbija dobila na poklon.

Podsjetimo, Rusi su Srbiji poklonili šest korištenih zrakoplova MiG-29 čija će modernizacija stajati između 180 i 230 milijuna eura. Vučić je jučer u Moskvi ustvrdio da će to "dramatično" osnažiti vojsku Srbije koja neće mijenjati politiku neutralnosti.

– Ako biste računali da takve zrakoplove kupujemo, koštali bi nas oko 600 milijuna eura. Onda možete vidjeti koliko smo dobili povoljne cijene i koliko smo dobili na poklon – izjavio je Vučić u Moskvi. Avioni će u Srbiju stići u ožujku iduće godine.

Na poklon je Srbija dobila i 30 tenkova i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila.

> > Rusija Srbiji poklanja MiG-ove, tenkove i borbena vozila. Vučić: 'To će dramatično poboljšati sposobnosti naše vojske'

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
12:27 22.12.2016.

Ovako sam se ja radovao mome prvom polovnom biciklu:))

ML
mladenov
15:20 22.12.2016.

za neupućene ti migovi će biti remontivani i opremljeni na stadijum 4.generacije...što znači ratarima i raketama kakvim Rusija još nikome nije prodala...npr raketa VV dometa 300km...otprilike iza Samobora...dovoljno zar ne...za ostalo da ne spominjem...

CR
CrniP
19:37 22.12.2016.

Sva sreca da mi imamo US kamijone i neperspektivne izvidjacke helikoptere ( koje zamijenjuju bespilotne letjelice), a tesko smo oruzje dali Al Nusri (oprostite, Jordanu...). I jos trebamo vize da bi dosli svojim gazdama. Neko jadno slavensko pleme koje sluzi anglosaksoncima, germanima ili romanima, bilo kao potrosne trupe, jeftina radna snaga ili jednostavno trziste za bankarske usluge... mi 'rvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije