Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon katapultiranja

Hrženjak je čudo od pilota, opet leti na MiG-u

stanko hrženjak
Davor Visnjic/PIXSELL
23.07.2015.
u 00:15

To je svojevrsno čudo, s obzirom na to da nerijetko katapultirani piloti više ne mogu nastaviti karijeru borbenog pilota na nadzvučnom lovcu

Pukovnik Stanko Hrženjak, koji se prije godinu dana katapultirao iz gorućeg zrakoplova, ponovno leti na MiG-u 21! To je svojevrsno čudo, s obzirom na to da nerijetko katapultirani piloti više ne mogu nastaviti karijeru borbenog pilota na nadzvučnom lovcu.

– Završio sam sve preglede i kontrole i pokazalo se da zdravstveno nisam “oštećen” katapultiranjem, tako da sam prvi put samostalno letio još u ožujku, a i jučer sam letio na 117-ici – kazao je Hrženjak i dodao da zna još dva takva primjera i pilota koji su nastavili karijeru nakon katapultiranja. – Treba imati i sreće – istaknuo je. Hrženjak je u HRZ-u zadužen za provjeru borbene spremnosti pilota.     

>> Pogledajte eskadrilu borbenih aviona HRZ-a i PZO-a

Ključne riječi

Komentara 3

HO
homofob
11:40 23.07.2015.

Nesto mi tu nije jasno! Ako pilot nakon katapultiranja ima vece sanse ne prezivjeti ili biti invalid cemu onda koristiti takav sistem!? Ejection seat zapadnih aviona je napravljen da spasi pilota i da je ovaj sposoban ponovno letjeti. Ne vjerujem da su ruski sistemi puno drugaciji.

MH
mrtav-hladan
06:53 23.07.2015.

To treba biti pijan ili lud čovjek da ponovno sjedne u jednu takovu staru kantu iz koje je jedva izvukao živu glavu Respekt ❗️Kad ih vidim zraku samo molim boga da mi se ne srondaju na kuću ..i se ne srondaju na kuću ..

OB
Objektivno...
07:22 23.07.2015.

Stanko, a šta ako ti slijedeći put zakaže katapult? Odmah ideš u rubriku rahmetli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije