Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz Koreje s ljubavlju

Rusima ravno iz laboratorija stigla tri klonirana vojno-policijska psa

Jedan od kloniranih policijskih pasa
Foto: Ruptly screenshot
29.11.2016.
u 21:59

Psi koji nose imena Tom, Mark i Jack klonirani su iz stanica belgijskog ovčara, snažniji su i krupniji od uobičajenih pripadnika vrste

Pripadnici ruskih vojno-policijskih postrojbi u Sibiru dobili su tri nova psa koja će obučavati za policijske zadatke. I to ne bi bilo ništa neobično kada se ne bi radilo o psima koji su nastali kloniranjem, i to u južnokorejskom laboratoriju.

Kako piše RT, psi su snažniji i krupniji od uobičajenih pripadnika svoje vrste, no pitaju se hoće li izdržati sibirsku zimu. Radi se o klonovima razvijenim iz stanica pasa tragača, belgijskih ovčara i prvi su primjerci kloniranih pasa koji su stigli u Rusiju. Hwang Woo Suk iz laboratorija Sooam Biotech kazao je kako će se psi vrlo brzo prilagoditi na nove životne uvjete, no Valerij Čugunov iz ruske vojske nije sasvim siguran da će prilagodba na sibirskih minus trideset ići tako lako.

– Vidi se da naši novi pripadnici Tom, Mark i Jack još nisu sasvim prihvatili temperature koje vladaju oko Jakutska. Čim ih pustimo van u šetnju, oni se instinktivno vrate nazad u zatvoreno, no mislim da će se ipak naviknuti na rusku zimu – kazao je Čugunov. Jedan od pasa radit će na pronalaženju arheoloških ostataka, a druga dva u policijskim ophodnjama.

>> Ovo pokušavamo postići tehnologijom, a neki smatraju da nema puno smisla

>> Kina gradi najveću tvornicu za kloniranje životinja

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
07:18 30.11.2016.

naslovi vrište 'putinovi klonirani psi'... ne shvaćam zašto se sad čudite ovome. pa kloniranje životinja je na zapadu sasvim uobičajeno. britanci i amerikanci su vodeći u toj branši. oni su klonirali ovce, pse, mačke, svinje, miševe. i dalje to rade.rade. samo nigdje vi ne pišete o obaminim kravama, konjima, psima, mačkama. samo jednom ste pisali o kloniranju ljudi u americi i više nikad se na to niste referirali. i da, niste pisali 'obamin mutant'.

ML
Mlakar
01:35 30.11.2016.

i 4 putina isto naruceno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije