Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon novog zakona

Rusija proglasila devet američkih medija 'stranim agentima'

FILE PHOTO: Russia's President Vladimir Putin and his Belarusian counterpart Alexander Lukashenko (R) watch the closing stage of the joint war games Zapad-2013 (West-2013) at the Gozhsky firing range in Grodno, Russia September 26, 2013. REUTERS/Alexei Dr
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.12.2017.
u 09:38

Krajem studenoga predsjednik Putin proglasio je zakon koji omogućava da se svaki međunarodni medij koji djeluje u Rusiji svrsta pod kontroverzni naziv "stranog agenta"

Rusko ministarstvo pravosuđa svrstalo je devet američkih medija među "strane agente", a među njima radio Voice of America, nakon što je Vladimir Putin proglasio zakon koji dopušta registriranje medija pod tim kontroverznim nazivom.

Radio Voice of America i Radio Free Europe/Radio Liberty, koje financira američki Kongres, kao i sedam drugih medija svrstani su među one koji "vrše funkciju inozemnog agenta", piše u priopćenju ministarstva pravosuđa.

Krajem studenoga predsjednik Putin proglasio je zakon koji omogućava da se svaki međunarodni medij koji djeluje u Rusiji svrsta pod kontroverzni naziv "stranog agenta" prema odluci ministarstva pravosuđa, kao reakciju na primoravanje ruske postaje RT da se registrira pod tim nazivom u SAD-u.

Zakon je osudilo Vijeće za ljudska prava pri Kremlju koje je procijenilo da "ministarstvo pravosuđa može svaki strani medij arbitrarno proglasiti inozemnim agentom".

Pogledajte i VIDEO: Nuklearne prijetnje Sjeverne Koreje

Komentara 11

Avatar 123456
123456
10:27 05.12.2017.

predsjednik Putin proglasio je zakon koji omogućava da se svaki međunarodni medij koji djeluje u Rusiji svrsta pod kontroverzni naziv "stranog agenta" --------------------------------------------------------- 1. nije to nikakav "kontroverzni naziv", to je pravi naziv, blagi naziv za špijuniranje i neprijateljsko djelovanje. 2. gospodin Putin je car - zna kaj dela, kad bi mi imali jednog takvog, 3. i mi bi trebali taj zakon prepisati i odmah na listu metnuti: VL, YL, Novosti, Index i još puno tih neprijateljskih tiskovina, a od spodoba odmah petokolonaše i špijune poput - becne pušić - soroš, pupavca, mesića, stazića i td. i td.!

PS
psiho84
10:29 05.12.2017.

Pa lijepo pise da je to odgovor rusa na americku istu stvar i kako je vijece za ljudska prava osudilo taj ruski cin. Ovaj americki nije valjda za osudu. Americko djelovanje je pravedno, a sve ostale zemlje su provokatori ii potencijalna opasnost. Hrvatski mediji su americka propagandna glasila sto se lako iscituje po njihovim clancima. Nema tu ni trunke objektivnosti

Avatar nekakav
nekakav
10:20 05.12.2017.

pa što ne pišete da rt-ovi novinari ne smiju u bijelu kuću, na konferencije za medije? ni u kongres , senat, ne smiju. kako je to zanimljivo, zapad, koji 80 godina svijetu putem svojih medija nameće svoju volju i mišljenje, kad dobije konkurenciju, koja čovjeku da drugi i drugačiji pogled na istu stvar. kako nitko ne voli da se preispituju njegove 'istine', a? sloboda medija je ozbiljna stvar, ali ameriku zbog zabrane ruskim medijima nitko neće prozivati, al ruse budu. vidite kako ej u vijeću europe zanimljivo postalo, moraju se odlučiti budu li rusima vratili pravo gasa, ili ne. ako ne budu, sad zbilja ostaju bez lijepog novca za svoj rad, koji se uglavnom svodio na pljuvanje po rusiji, to im je jedina tema bila. cijela eu bi američke medije morala proglasiti stranim agentima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije