Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTAKNUO IH PUTIN

Rusi bježe kamo god stignu, a omiljena destinacija im je Beograd: Očekuje ih se oko 4000

FILE PHOTO: Aeroflot presents its first Airbus A350-900 at Sheremetyevo International Airport outside Moscow
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
21.09.2022.
u 17:37

Najjeftiniji let u četvrtak košta oko 1000 dolara s tri presjedanja, a najskuplji 9042 dolara s jednim presjedanjem.

I dok još uvijek pristižu reakcije svjetskih čelnika na govor ruskog predsjednika Vladimira Putina u kojem je u srijedu ujutro naredio mobilizaciju 300 000 pričuvanika, brojni Rusi su odlučili napustiti zemlju, a prema svemu sudećem jedna od omiljenih destinacija upravo im je - Srbija.

Putinov govor izazvao je strah kod muškaraca da im neće biti dozvoljeno napustiti Rusiji, iako je ministar obrane Sergej Šojgu kako će poziv biti ograničen na one s profesionalnim vojnim iskustvom te da studenti i oni koji su služili kao vojni obveznici.

VIDEO: Najavljeni prosvjedi diljem Rusije: 'Sada će rat zaista doći u svaki dom i u svaku obitelj'

Blic javlja kako su rasprodane avionske karte od Moskve prema Beogradu, a za let se plaćaju i cijene od 10 000 eura (oko 75 191 kuna).  Najjeftiniji let u četvrtak košta oko 1000 dolara s tri presjedanja, a najskuplji 9042 dolara s jednim presjedanjem.

Ako je suditi po samo jednoj od kompanija koja nema nijedan slobodan let iz Moskve za Beogradu do 9. listopada, to znači da će u narednih 17 dana u glavni grad Srbije samo na jednom letu dnevnu stići oko 4000 Rusi. Oni koji mogu idu i prema Istanbulu, Erevan te Tbilisu.

U ovom trenutku nije poznato koliko je Rusa stiglo u Srbiju od početka invazije u Ukrajinu, ali posljednji podaci govore o tome da je do sada otvoreno oko 1000 kompanija, koje su najviše u IT sektoru.

Finski medij Yle navodi kako je prema internetskim stranicama koje prodaju avio karte, svi izravni letovi iz Rusije za, primjerice, Armeniju, Gruziju, Azerbajdžan i Kazahstan u srijedu su bili rasprodani. Kako stoji na web stranici Turkish Airlinesa, letovi iz Rusije za tursku prijestolnicu Istanbul popunjeni su do subote. Turska je postala važna tranzitna zemlja za Ruse prema južnoj Europi nakon što je EU zatvorila svoj zračni prostor za ruske zrakoplovne prijevoznike.

VIDEO: Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

Komentara 25

Avatar Musashi
Musashi
18:27 21.09.2022.

Dobiti će u Srbiji azil kao ugroženi od Putinovog režima u Rusiji, režima kojega veliki dio naroda Srbije podržava.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
18:35 21.09.2022.

Kada vec bjeze za Beograd onda je gadno stislo.

Avatar Payback
Payback
18:49 21.09.2022.

Umjesto da se bore za slobodu svoje zemlje (da svrgnu Kaputina) , bjeze. Koji je to cudan mentalitet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije