Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštar govor

Biden: Danas je Putin otvoreno iznio prijetnje Europi nuklearnim oružjem

Joe Biden
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
21.09.2022.
u 17:18

Njegove izjave uslijedile su nakon nacionalnog obraćanja Vladimira Putina, gdje je najavio djelomičnu mobilizaciju trupa i optužio Zapad za "nuklearnu ucjenu".

Američki predsjednik Joe Biden održao je govor na Općoj skupštini UN-a. Opisao je rat u Ukrajini kao rat koji je "odabrao jedan čovjek". Dodao je da je Rusija "pokušala izbrisati suverenu državu s karte".

"Ovaj rat je oko gašenja prava Ukrajine da postoji kao država, jednostavno i jednostavno. Gdje god bili, od toga bi vam se trebala lediti krv u žilama”, dodao je. Njegove izjave uslijedile su nakon nacionalnog obraćanja Vladimira Putina, gdje je najavio djelomičnu mobilizaciju trupa i optužio Zapad za "nuklearnu ucjenu".

"Naš svijet je u posljednjih godinu dana doživio velike promjene. Uz pandemiju, inflaciju i rat u Ukrajini. Rusija je pokušala izbrisati jednu zemlju sa karte.

Danas je Putin otvoreno iznio prijetnje Europi nuklearnim oružjem. On sada zove nove vojnike da se pridruže ratu. Kremlj organizira nelegalne referendume da pripoje teritorije Ukrajine Rusiji. Putin kaže da je Rusija bila pod prijetnjom, ali nitko Rusiji nije zaprijetio, i nitko drugi nije vidio sukob. Mi smo upozoravali da se to sprema. Putinove riječi su otkrile njegov cilj i prije invazije, rekao je da Ukrajina nikada nije imala pravu državnost", kazao je Biden.

"Stojimo i dalje uz Ukrajinu. SAD žele da ovaj rat završi. Ne možete nasilno zauzeti teritorij neke zemlje. Svi mi odlučni smo da štitimo načela UN-a, Ukrajina ima prava kao sve suverene nacije. Nije nikakva tajna da u natjecanju između demokracije i autokracije da smo mi šampioni demokracije i odlučni smo braniti demokracije i kod kuće i u svijetu", kazao je.

Američki predsjednik je rekao da je Rusija uputila "neodgovorne nuklearne prijetnje" i da se "nuklearni rat ne može dobiti niti se u njemu nikada ne može voditi".

Ključne riječi

Komentara 49

VL
vlada1
17:23 21.09.2022.

Bidan ćovik, barem ne treba strahovati za svoj život, već sad izgleda ko da je umro 2018.

GB
Gavrlio bez principa
18:07 21.09.2022.

Živimo pod prijetnjom nuklearnog holokausta, a jedina osoba koja nas može spasiti je Biden, osoba koja zbog starosti i demencije ne bi mogla dobiti ni vozačku dozvolu i koja se rukuje s praznim prostorom. Što može poći po zlu?

Avatar Bud Humski
Bud Humski
18:36 21.09.2022.

"Naš svijet je u posljednjih godinu dana doživio velike promjene. Uz pandemiju, inflaciju i rat u Ukrajini. Rusija je pokušala izbrisati jednu zemlju sa karte." Jedino sto je novo u svemu nabrojanom, to je plandemija koju je okultna oligarhija izmislila, a fasisticke mjere provodila uz pomoc svoje batine, SAD-a! Inflacija je vase staro oruzje koje ste koristili kako u vasem vlastitom dvoristu tako i sirom svijeta, po vasim potrebama. Rat u Ukrajini ste vi isprovocirali i danas ga financirate i vodite. Rat je vrlo lako i jednostavno mogao biti izbjegnut, postivanjem sporazuma iz Minska koji su uz Ukrajinu i Rusiju potpisale i Francuska i Njemacka a odobrilo ga je i Vijece sigurnosti UN-a. Vi ste to sprijecili i isprovocirali ruski napad. I zato ne lazi prokleta mumijo. Treba te zbrisati s lica Zemlje, i tebe i razbojnicku bandu cije naredbe izvrsavas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije