Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepucavanja

Ronko Luciću: Kamo je nestalo 40 milijuna kuna?

'Pleternica-29.04.2011. Franjo Lucic Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL'
'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
05.11.2012.
u 13:14

Lucića je prozvao jer je “zavaljao u Hrvatskim šumama 17 milijuna kuna, zamračio je za sada i 10 milijuna kuna poreza, a vlasnici jednoga i drugoga su građani RH.”

Prepucavanja između HDZ-ova čelnika Franje Lucića i SDP-ova Zdravka Ronka nastavljena su konferencijom za novinare koju je u ponedjeljak sazvao požeški gradonačelnik.

– Imao sam prigodu prošli tjedan slušati i čitati pametovanja Franje Lucića, od tunela kroz Babju goru, pa do nazovi zabluda Požežana vezano uz gradnju ceste Požega – Nova Kapela. Projekt je za ovu cestu 2007. godine napravljen pod patronatom Fakulteta prometnih znanosti i zato molim g. Lucića da se ostavi prometnih rješenja po Požegi jer to kod nas radi struka, a njega pozivam da sazove tiskovnu na temu: “Gdje je novac?” – poručio je Ronko.

Lucića je prozvao jer je “zavaljao u Hrvatskim šumama 17 milijuna kuna, zamračio je za sada i 10 milijuna kuna poreza, a vlasnici jednoga i drugoga su građani RH.”

– Podignuto je i 12 milijuna kuna kredita za branitelje, a branitelji su završili na burzi. I tko zna što još sve slijedi, glede subvencija kamata, pumpanja troškova poslovanja, preprodaje imovine iz jednog Tornada u drugi, pranja novca itd. Za sada, samo za ovih 40-ak milijuna kuna koji su nestali u mračnim tunelima – istaknuo je Ronko.

Lucić mu je poručio da ga tuže ako misle da je kriminalac. – Radim sve po zakonu. Kod mene je bila i financijska i porezna. U poduzetništvu sam 25 godina i ni jednog se svoga poteza ne sramim, to što sam u poteškoćama, to se može svakom dogoditi, posebno u današnjem vremenu. Moji su problemi uzrokovani današnjom krizom. Niti je Lucić niti je Tofrado otuđio bilo kakav novac – poručio je Lucić dodajući da nikada nije osporavao gradnju ceste do Nove Kapele, nego samo tvrdio kako je pravac preko Babje gore, koji uključuje gradnju tunela, najkvalitetnije rješenje izlaska Požege na autocestu.

A što se tiče toga pravca, požeški gradonačelnik objasnio je da to nije izmislila sadašnja županijska garnitura koja na tome skuplja političke poene, već je to ideja starih Požežana. – Ta ideja ima određeno utemeljenje. U ovom trenutku ta ideja nije ostvariva, a budućnost će vjerojatno donijeti oživotvorenje te ideje – objasnio je gradonačelnik Ronko.

>>SDP-ovac Ronko: Tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen

Komentara 8

SI
SILO!
14:42 05.11.2012.

Mnoge budale sada plješću Ronku, jer on je uvijek u pravu, samo zato što ti uvijek plješću SDP-ovcima, jer organski mrze HDZ… Na njihovu žalost, ima i onih koji organski mrze „komunjare“ (SDP) pa sada plješću Luciću… Na žalost maloo je onih koji na izborima neće podržati ove likove... Ima onih koji ih ne podržavaju, ali na dan izbora ostaju kod kuće i puštaju ovima gore da biraju…

Avatar maximus69
maximus69
15:41 05.11.2012.

Znači SILO i MLIJEKO da se slažemo..Obojica su lopovi, samo eto u saboru su i nose kravate..Pa su valjda gospoda- a narod nek glasa i dalje za njih. Dabogda došla glad u ove krajeve ( a nismo daleko), pa možda onda narod progleda.

Avatar mlijeko
mlijeko
14:04 05.11.2012.

Ronko pita Lucića gdje su novci?. Ronko može to pitati ali neka odgovori građanima Požege gdje je 26 milijuna kuna koje su isparili u mjenicama za Vladu Zecu a koje je istome dao da bi bio gradonačelnik. Neka odgovori građanimaa gdje su novci od prodaje porezne uprave od 20 milijuna kuna i dali se i dalje svako jutro budi sa 5.000,00 kuna kamata a kako je svojedobno izjavio u Saboru. I neka kaže koliko će od 19 milijuna kuna prijavljenih u stečajnu masu Kamen Ingrada Grad Požega dobiti natrag. Koliko bi se tek od Ronkovih i Lucićevih novaca dalo napraviti komunalne infrastrukture, poduzetničkih zona, osnovne škole ili sportskih dvorana ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije