Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na slobodi

Robert Ježić izašao iz Remetinca nakon četiri mjeseca pritvora

Ježić (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/6
21.04.2011.
u 14:37

Puštanje na slobodu zatražio je USKOK jer su ispitani svi svjedoci u istragama protiv riječkog poduzetnika.

Riječki tajkun Robert Ježić na zahtjev je USKOK-a pušten iz istražnog zatvora u kojem je proveo četiri mjeseca. Vidno mršaviji, iz zatvora je izišao noseći vrećice sa stvarima te sjeo u auto u kojem su ga čekali sin Damir i odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Ježić je pritvoren 9. prosinca, na dan bijega Ive Sanadera, zbog afere HEP. Sumnjičilo ga se da je sa Sanaderom dogovorio isporuku jeftine struje Diokiju te da se kreditno zadužio u HEP-u. Bio je istražiteljima zanimljiv i zbog nabave Sanaderove limuzine, blindirana BMW-a vrijednog 4,2 milijuna kuna. Istragom se ustanovilo da je Ježić za račun HDZ-a zapravo “oprao” 300 tisuća eura pri kupnji vozila.

Riječki je poduzetnik istražiteljima priznao da je kupio BMW, ali i otkrio da je dio novca, oko 200 tisuća eura, nakon vraćanja vozila proizvođaču u Njemačku, također bio vraćen stranci. Skupa sa Sanaderom, sumnjičilo ga se i da je prilikom kupoprodaje Diokijeva zemljišta na Žitnjaku pokušao oštetiti Janaf za deset milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
15:06 21.04.2011.

Glavaša nisu smijeli tako dugo držati u zatvoru kao sada ovu gospodu za koje imaju jake svjedoke rekla kazala ja ja ja sam kraso samo zato da bi Ivi dao , jel on nije mogao stalno okružen policijom -poštenom ii pratnjom \"nelopova\" i ućenice Kosor koji su gledali šta jede i koliko je sati na Ivinome satu ! kada je trebalo glasati svi u jedan glas znamo lopina je ... Kod Glavaša je bilo mjesecima prvo desetlječima sumnja da je pošten i Hrvat !

Avatar Sor@n
Sor@n
16:06 21.04.2011.

Znači žmukljer izlazi. Izgleda da rade mjesta za poštene.

IM
imra
20:49 21.04.2011.

sigurno idu muljat neke lude investicije kak je pisalo . taj opsjenar je planirao prodat dinu na krku za spremište lng terminala za plin...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije