Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

RH se žalila EK zbog američkih viza, dobila prijedlog da pokrene kampanju

putovnica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
14.10.2014.
u 16:28

Ono što odluče 
u Bruxellesu 
utječe na 
vaš život – 
građani EU

Imaju li svi građani EU pravo na putovanje bez vize u državu poput SAD-a čiji građani putuju bez vize u sve države EU? Nemaju. Hrvati još uvijek, i kao građani EU, trebaju vizu za Ameriku.

No, Hrvati se mogu požaliti Europskoj komisiji i to su već učinili, a EK je 16. srpnja održala s Amerikancima sastanak na tu temu. Zaključak nije baš obećavajući. EK predlaže da Hrvatska pokrene “kampanju podizanja svijesti o uvjetima za putovanje u SAD”. Na taj način, vjeruju u Bruxellesu, možda se smanji broj odbijenih američkih viza za Hrvate, koji je sada na 5,9 posto, a uvjet je da bude ispod tri posto.

>>Poručili da se ukidaju vize za Kanadu kojih nema već godinama

>>Picula o ukidanju viza za SAD i hrvatskim radnicima u Sloveniji

Komentara 23

DU
Deleted user
17:53 14.10.2014.

Podizanje svijesti o uvjetima za putovanje u SAD ))))))))))))))) možda bi mogli u srednje škole uvesti predmet - kako putovati u SAD )))))))))))))

US
USA
16:55 14.10.2014.

Vrlo je bitno naglasiti da je od tih 5,9 % odbijenih viza, najmanji postotak odbijenih viza za osobe koje su hrvatske nacionalnosti.

SI
Sirus
18:39 14.10.2014.

Ovo se Hr događa zbog muslimana sa Hr pasuži u BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije