Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'JAKO JE UZBUĐEN'

Republikanac Paul Ryan ostaje na čelu Kongresa, veseli se suradnji s Trumpom

Paul Ryan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
09.11.2016.
u 22:46

"Vodili smo izvrsne razgovore o zajedničkom radu na tranziciji"

Paul Ryan, predsjednik republikanske većine u Zastupničkom domu američkog Kongresa koji se tijekom predizborne kampanje distancirao od Donalda Trumpa, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare da je "jako uzbuđen što će raditi" s novoizabranim predsjednikom.

"Vodili smo izvrsne razgovore o zajedničkom radu na tranziciji", dodao je Ryan u prvom govoru nakon iznenadne pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima.

Istovremeno je njegov glasnogovornik rekao da Paul Ryan predviđa zadržati svoje mjesto predsjednika Kongresa u kojem će republikanci i dalje kontrolirati oba doma.

On je u Wisconsinu rekao da "misli da je nakon te teške kampanje, tijekom koje se vikalo i s jedne i s druge strane, vrijeme za vidanje rana i ujedinjenje".

Nakon što su početkom listopada objavljene snimke iz 2005. u kojima Trump pogrdno govori o ženama, Paul Ryan je rekao da neće podržati republikanskog kandidata u nastavku kampanje. On je ipak 1. studenoga objavio da je unaprijed glasao za republikanskog kandidata.

>> Trumpu podmeću lažne izjave. Jeste li nasjeli?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije