Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori

Reiner: Hrvatska podržava Albaniju na putu u EU

Željko Reiner Bujar Nishani
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
10.05.2016.
u 16:27

Albanija je pokazala stabilan napredak i velik napor u rješavanju prioriteta za otvaranje pristupnih pregovora, rekao je Reiner.

Hrvatska podržava Albaniju na njezinu putu k Europskoj uniji, te stoji na raspolaganju da podijeli svoje iskustvo u pregovorima i da svu političku i tehničku potporu s obzirom, kazao je u utorak predsjednik Sabora Željko Reiner na sastanku s albanskim predsjednikom Bujarom Nishanijem.

Albanija je pokazala stabilan napredak i velik napor u rješavanju prioriteta za otvaranje pristupnih pregovora, rekao je Reiner i istaknuo da je članstvo svih zemalja jugoistočne Europe u euroatlantskim institucijama najbolje jamstvo dugoročne stabilnosti i sigurnosti u ovome dijelu Europe, priopćeno je iz Sabora.

Reiner i Nishani zaključili su da su odnosi dviju država više nego dobri, ali i da se odlična bilateralna suradnja u pogledu gospodarske, prometne i energetske povezanosti te turizma, poljoprivrede i obrane može još poboljšati.

Hrvatska je zainteresirana za širenje gospodarske suradnje s Albanijom u brojnim ključnim sektorima kao što su Jadransko-jonski plinovod, Jadransko-jonska autocesta te brojni drugi. Postoji i interes za širenje suradnje na području zaštite okoliša i održivoga razvoja.

Nishani boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

>>Grabar-Kitarović: Dobra suradnja Hrvatske i Albanije je primjer za Europu

>>Prodi: Europa nade postala Europa straha

Komentara 6

Avatar dr.pavelic
dr.pavelic
20:27 10.05.2016.

ak smo mi braća sa ne ciliviziranim plemenima moramo se zapitat tko smo .... oni nisu dostojni europe a ne europske unije.fuj nacija

RI
rikavac
17:07 10.05.2016.

evo opet krenulo podrzavanje.Radi te li ista sem sto svako malo se slikate i podrzavate sad Kosovo sad Crnu goru evo sad i Albaniju. Sve su to dobro,razvijene zemlje da Hrvatska tim podrzavanjem nece imat nikakve koristi .

Avatar KiM
KiM
17:05 10.05.2016.

Prava braca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije