Naslovnica Vijesti Svijet

Erdogan: Njemačka pomaže teroristima

U Berlinu je izvor iz njemačke vlade odbacio najnovije Erdoganove optužbe
08. kolovoza 2017. u 00:20 9 komentara 2329 prikaza
Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL

Turski predsjednik Tayyip Erdogan optužio je u ponedjeljak Njemačku da pomaže teroristima tako što ne odgovara na tisuće dosjea poslanih Berlinu i ne izručuje osumnjičene koje traže turske vlasti.

Kap koja je prelila čašu Njemačka bijesna na Tursku: Slijede sankcije, ukidamo isplatu pomoći

"Njemačka pomaže teroristima", rekao je Erdogan konferenciji u crnomorskoj pokrajini Rize, a te riječi bi mogle pojačati napetosti između dviju zemalja.

"Dali smo (njemačkoj kancelarki Angeli) Merkel 4.500 dosjea, ali nismo dobili odgovor niti na jedan", rekao je članovima vladajuće stranke AK.

"Kada postoji terorist, oni nama mogu reći da im ga vratimo. Nećete poslati one koje imate nama, ali možete tražiti od nas svoje. Znači vi imate pravosuđe, a mi u Turskoj nemamo?", rekao je.

U Berlinu je izvor iz njemačke vlade odbacio najnovije Erdoganove optužbe.

"Sve je zapravo rečeno o tome", rekao je izvor. "Ponavljati iste optužbe uvijek iznova ne čini ih nimalo istinitijim".  

Turska optužuje Njemačku da pruža utočište kurdskim i ljevičarskim militantima kao i vojnim časnicima i drugim ljudima povezanim s propalim pokušajem puča u srpnju 2016. za koji Ankara krivi muslimanskog klerika Fethullaha Gulena sa sjedištem u SAD-u koji niječe bilo kakvu upetljanost.

Turska - godinu dana nakon puča OBLJETNICA PUČA Erdoğanova ‘čestitka’ uz 7300 otkaza javnim službenicima Turska - godinu dana nakon puča JEAN-CLAUDE JUNCKER 'Godinu dana nakon pokušaja puča ruka Europe ostaje pružena, ali...' Erdogan Smrtna kazna 'Ne gledam što će reći Hans i George, nego Ahmet, Hasan...'
Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

 • ikbmibm:

  Kurdima treba priznati da su se hrabro borili protiv terorista isila koje je Erdoganov sin obskrbljivao oružjem i priznati državu Kurdistan.

 • ilicak:

  Erdogan je u pravu, njemačka pomaže teroriste a Erdogan ih organizira i grupiše protiv evrope. Hoće arkadaš ponovo osmansko carstvo da on vedri o oblači ! Otur dotur, dotur otur, šućur baklava šućur andaria

 • Avatar mama mia
  mama mia:

  Erdogan i naša kraljica to dvoje su naj prva liga neznaš ko je bolji