Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKTOR MEDICINE I VOZAČ

Raznijeli bankomate i ukrali preko milijun kuna: Policija ih otkrila zahvaljujući jednom detalju

Pljačka bankomata
Foto: pixsell
1/25
22.09.2019.
u 12:23

Opljačkali bankomate Erste banke i Privredne banke Zagreb.

Nezaposleni doktor medicine, Zagrepčanin Marijan Kraljević (54), i njegov prijatelj koji je vozač, Krčanin Đ.S. (50), sumnjiče se za pljačku dva bankomata iz kojih je ukradeno ukupno gotovo milijun i 200 tisuća kuna. Kraljevića je policija smjestila iza rešetaka, dok se za njegovim prijateljem još traga. Njih dvojicu je policija otkrila zahvaljajujući jednom propustu.

Prvi bankomat je, podsjećamo, bio Erste banke, smješten na ulazu u prodavaonicu Brodokomerc Nove u Ulici Vere Bratonje na Kantridi. Prema neslužbenim informacijama Novog lista, počinitelji su kroz otvor za novčanice gurnuli cijev i pustili eksplozivni plin. Nakon što se stvorila eksplozivna smjesa i došlo do detonacije, pljačkaši su odnijeli sa sobom svotu od 958.100 kuna.

VIDEO Zagrepčanin i Krčanin opljačkali bankomate Erste banke i Privredne banke Zagreb

Osim toga, ova se dvojica sumnjiče da su opljačkali i bankomat PBZ-a u Kraljevici, gdje su eksplozijom raznijeli bankomat. Iz njega su ukrali oko 200 tisuća kuna.

Izvori Novog lista navode kako istraga traje već dulje vrijeme te je policija uočila povezanost između pljački. Naime, otkrili su kako je ista bankovna kartica koja je korištena u pljački u Kraljevici, korištena je i u Zagrebu, samo 11 dana prije demoliranja. Istražitelji su utvrdili kako je na oba bankomata u više navrata korištena ta kartica, a preko kamera su potvrdili da ju je koristio Marijan Kraljević.

Pljačka bankomata
1/11

Komentara 9

DD
dobar.d
12:44 22.09.2019.

Super, uđeš u banku, podigneš 100 kuna uz predočenje osobne iskaznice i onda izvučeš pištolj i tražiš još malo...Na kraju se pitaš, gdje si pogriješio...Teško pitanje, priznajem...

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
14:15 22.09.2019.

žao mi je što su ih ćopili.

DO
doktorica
16:12 22.09.2019.

dr.medicine dajete ime i prezime,a vozaču samo inicijale.Isto tako onom liku iz Zadra koji je pregazio gliserom Austrijanku u Malinskoj nikad nismo saznali ime.Po kojim to kriterijima ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije