Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U NJEMAČKOJ ŠKOLI

Ravnateljica zatvorila dječaka s Downovim sindromom u kutiju i sjela na nju: 'Stvarno je poludjela'

Foto: Pixabay
1/2
09.01.2022.
u 16:52

Leina majka je proslijedila poruke Maxovim roditeljima, a kad su roditelji stigli u školu nešto poslije 10 sati, ravnateljica je još uvijek sjedila na drvenoj kutiji.

U Njemačkoj se sredinom prosinca dogodio bizarni incident u školi zbog kojeg je 9-godišnji Max, koji ima Downov sindrom, počeo mokriti u krevet i boji se mraka, a njegovi roditelji vjeruju da je to zbog postupka ravnateljice njegove škole iz Jessena, piše Fenix-magazin. 

Ravnateljica je zatvorila devetogodišnjaka u drvenu kutiju za igračke te ga je navodno držala u njoj 25 minuta u školskom dvorištu na temperaturi od 5 stupnjeva. Do otkrića tog čina došlo je kad je Lea, Maxova kolegica iz razreda poslala 14.prosinca oko 9:40 glasovnu poruku: - Mama, gospođa H. je sada stvarno poludjela, Maxa je stavila u kutiju za igračke i sjela na nju.

Nakon toga je djevojčica poslala još jednu poruku: - Sad se digla s kutije, ne, još sjedi, Max nema zraka u kutiji!

Leina majka je proslijedila poruke Maxovim roditeljima, a kad su roditelji stigli u školu nešto poslije 10 sati, ravnateljica je još uvijek sjedila na drvenoj kutiji. 

- Je li naš dječak još u kutiji? - vikao je očuh Björn nakon čega se ravnateljica ustala, izvadila Maxa iz kutije i ušla s njime u školsku zgradu.

Maxova majka Mandy je pozvala policiju koja je potom zamolila roditelje da ne ulaze u prostorije škole te su im oni doveli Maxa iz škole.

Sve do tog incidenta Max je bio živahno dijete i volio je ići u školu za učenike s posebnim potrebama. S obzirom na to da je on glasan i ponekad se tuče, on je imao pomoćnu učiteljicu koja mu pomaže nositi se sa svakodnevnim obvezama. 

Kad se učiteljica u rujnu razboljela, a kako je njemu potrebna rutina roditelji su odlučili da Max neko vrijeme bude podučavan kod kuće. Odluku da se dječak vrati u školu donijeli su 13.prosinca nakon konzultacija s ravnateljicom, piše Fenix-magazin. 

- To je odluka zbog koje danas gorko žale, kaže majka Mandy.

Policijska istraga je još uvijek u tijeku, a Državna školska uprava na upit novinara je rekla da "incident shvaćaju vrlo ozbiljno".

VIDEO: Hrvatski granični policajci zbog sira naplatili pozamašnu kaznu: 'Iznos je nevjerojatan'

Komentara 7

DV
dvojnica
18:09 09.01.2022.

Ocito je to ravnateljica s posebnim potrebama.

BF
bf23
22:23 09.01.2022.

Nogogaz,zašto si tako ogorčen?bit će sve dobro,evo siguran sam da će se i kod nas dogoditi nešto ružno pa će ti srce biti na mjestu i ponovno ćeš bit sretan. Znaš,na ovom svijetu postoje loši ljudi,neovisno o tome u kojoj zemlji žive

Avatar Alien
Alien
03:08 11.01.2022.

To ne radi sistem nego pojedinac. Kad policajac zbog nečega pukne i službenim pištoljem ubije nekog zbog privatnih razloga to ne radi sistem. Jednistavno ne možeš konrolirati svakog pojedinca. Doduše, dogodi se kod nas da policajac "pendreči" izbjeglice u šumi po naređenju i onda možemo reći da to radi sistem ali ovo.... U svakom slučaju bolesna reakcija, a žalosno je da kad bi roditelj opalio šamarčinu toj educiranoj "prosvjetnoj djelatnici, pedagoginji" onda bi bio uhapšen, osuđen i kažnjen i platio bi gro love za odštetu bole$noj glu*ači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije