Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ravnateljica u učionice stavila uređaje za tjeranje uroka!

Cijena se kreće od 500 za osnovni model do 1000 eura za onaj sa širim radijusom djelovanja; U školu u kojoj ploče sprečavaju nasilje, učenici donose noževe i tuku se.
22. prosinca 2009. u 18:08 49 komentara 225 prikaza
zvezdana treska
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

U OŠ Petra Zrinskog u Šenkovcu pokraj Čakovca pobrinuli su se da učionicama ne kruži sotonistička energija, zaustavili su djelovanje uroka i vampirizma, neutralizirali sva biološki štetna geofizička i svemirsko-magnetska zračenja koja bi mogla smetati učenicima na nastavi, a poradili su usput i na rastu ženskih grudi te povećanju spolne moći. A sve to uz pomoć tzv. biogeneratora koje je na desetak mjesta po školi dala ugraditi ravnateljica Zvezdana Treska.

‘Neopravdano trošila’
Profesor povijesti Miljenko Hajdarović Odjelu za inspekcijske poslove Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Međimurskoj županiji kao osnivaču škole u ponedjeljak je prijavio sumnju u opravdanost trošenja novca.

– Riječ je o sumnji da je ravnateljica kao voditelj škole u nekoliko navrata i u raznim iznosima poslovala s tvrtkom “D&B” te da je pritom neopravdano potrošila najmanje 69.000 kuna – tvrdi Hajdarović i dodaje kako su djelatnici škole u protekle tri godine primijetili neobične okrugle predmete na podovima zbornice, u uredu ravnateljice i pojedinim učionicama.

Potkraj prosinca prošle godine ravnateljica je njega i dvojicu kolega usmeno zadužila da obave inventuru. Na popisu osnovnih sredstava za rad uočili su i šest stavaka pod nazivom “energoekološki aparati, “energoekološko mjerenje i aparati” te “energoekološko mjerenje”, u ukupnom iznosu od 59.000 kuna.

Od kolega je čuo da je slično mjerenje obavljeno i u prosincu 2008., što bi značilo dodatni trošak od oko 10.000 kuna. Krenuo je u istraživanje i došao do podatka da je škola surađivala s tvrtkom izumitelja Darka Maltara iz Bjelovara, koji obavlja mjerenja i prodaje biogeneratore nazvane Atlanta.

Cijena im se kreće od 500 za osnovni model do 1000 eura za onaj sa širim radijusom djelovanja, bez PDV-a, a mjerenje se naplaćuje od jednog do dva eura po četvornom metru. Biogeneratori se, kako navodi sam izumitelj Maltar, mogu ugraditi na mjesta zračenja negativne “G” energije kao što su grobovi, masovne grobnice, “kuće koje pamte”, mjesta crne magije, zatvori, a, eto, i škole, gdje jaku “G” energiju, koju učenici donose u svojim aurama od kuće, pretvaraju u pozitivnu energiju.

Rade i noževi
Time se, tvrdi izumitelj, sprečava moguća agresivnost djece i poremećaji u ponašanju. Atlanta se u tom dijelu dokazano pokazala neučinkovitom jer su zabilježeni slučajevi vršnjačkog nasilja u školi, u koju pojedini učenici dolaze s noževima i upuštaju se u tučnjave, a škola s više od 400 učenika nema pedagoga.

Hajdarović je o sumnjivim poslovima počeo pisati na svom blogu. U dopisu Ministarstvu traži da se utvrdi je li novac trošen za dobrobit škole.

Ravnateljica Zvezdana Treska danas nije

Ravnateljica Zvezdana Treska danas nije našla vremena da komentira trošenje novca na kupnju biogeneratora i mjerenja.

– Ne bježim od toga, ali danas stvarno nemam vremena. Ne mogu to ukratko obrazložiti, trebam sjesti i prikupiti podatke, a danas putujem u Zagreb, u Ministarstvo – kratko je kazala Zvezdana Treska, pedagoginja po struci, koja tako nije htjela komentirati kupnju biogeneratora, ali istodobno ni ne opovrgava sve učestalije komentare da škola nema stalno zaposlenog pedagoga jer si čuva radno mjesto za slučaj da je po isteku mandata ne izaberu ponovno za ravnateljicu.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • Mladen Miletić:

    Ravnateljica u učionice stavila uređaje za tjeranje uroka! Stvarno je praznovjerna i ona se moli Bogu u nadi kao da če joj to pomoči. Vladari zna se su još daleko pametniji od nje naredili svuda Isusa razapetoga na križu po ... prikaži još! učionicama da tjera gospona sotonu od malih mučenika Hrvata !

  • -obrisani-:

    vjerojatno je to kupila od firme svojeg muža i tako su novci lijepo ostali u krugu obitelji, direktorica isto tako, valjda u slobodno vrijeme, sate odrađuje u svojem shopu s donjim rubljem, imali su oni svakakvog s..nja u čakovcu, poznati su po tome

  • Sime Raljevic:

    Ma jeli ovo moguce u 21.stoljecu u drzavi Evrope. Ti koja sebe zoves uciteljicom, pedagogom idi kod doktora u psihijatrijsku bolnicu(LUDNICU) i prijavi se da te se pregleda tvoje intelektualno, umno stane.Ti mestrovice trebas HITNU pomoc. VI, koji postavljate ovakvo ... prikaži još!o nazadne osobe na mijesto od velike vaznosti, ste odgovorni isto, a mozda nista manje.Ovo je SRAMOTA za skolu, okolicu a i drzavu! Sime---BOYERO!