Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAO IH MALOLJETNIK

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb: I za mnom su jučer na pješačkom vikali: 'Ubojice!'

16.04.2021.
u 13:20

Djelatnici Centra bili su u kući jedne obitelji koja je pod njihovim nadzorom, kada ih je, kako je izvijestila PU Splitsko-dalmatinska, napao maloljetnik

Troje djelatnika Centra za socijalnu skrb Kaštela, napadnutih u četvrtak oko 13.30 sati dok su bili na terenu i obavljali svoju dužnost, u petak nisu došla na posao.

– Kolege su na bolovanju, ne zbog fizičkih ozljeda, već uslijed preživljenih trauma. Razgovarao sam sa svima njima. Dobro su, ali još uvijek su pod traumom i u šoku – rekao nam je Ante Bjažević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Split, pod kojim djeluje i podružnica u Kaštelima.

Djelatnici Centra bili su u kući jedne obitelji koja je pod njihovim nadzorom, kada ih je, kako je izvijestila PU Splitsko-dalmatinska,  napao maloljetnik. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o 16-godišnjaku koji je bio i predmet nadzora Centra, odnosno razlog njihova postupanja.

– Izlazite iz moje kuće! – vikao je i fizički napao dvije djelatnice i jednog djelatnika Centra. Zavrnuo je ruku jednoj službenici, a njezine kolege grubo odgurivao i udarao ih šakama i nogama. Policija je nakon događaja privela tri osobe, u petak ih je pustila.

Utvrdili su da je socijalne radnike napao malodobnik i o događaju su izvijestili nadležno Općinsko državno odvjetništvo zbog daljnjeg postupanja.

– Sreća je što je s kolegicama bio kolega koji ih je obranio. Sve je moglo i puno lošije završiti – kaže Bjažević koji upozorava kako je atmosfera linča usmjerenog prema socijalnim radnicima nakon smrti trogodišnje Nikoll opasno eskalirala i poziva da se s time stane.

– Mene su također jučer verbalno napali. Prelazio sam cestu ovdje ispred Centra i iz jednog auta čovjek mi je dovikivao: "Ubojice! Sve vas treba ubiti!!" Prijetnje, uvrede, to je strašno! Na cesti se osvrćemo za sobom, ljudi su u strahu. Uskoro idem u mirovinu. Na raspisani natječaj za ravnatelja splitskog Centra za socijalnu skrb nitko se nije javio. Vjerujem da je ova negativna atmosfera u društvu jedan od razloga. Pozivam sve da stanemo na balun, jer ovo neće dobro završiti – upozorava Bjažević i napominje kako se ništa značajno nije promijenilo još od vremena kada je na svom radnom mjestu ubijen Jakov Kudrić, socijalni radnik iz Splita.

Čelnica Agencije za lijekove srušila se na konferenciji o prestanku cijepljenja AstraZenecom


 

Komentara 4

Avatar Mali Berica
Mali Berica
13:27 16.04.2021.

Na samo da je vikao ubojice nego je imao tetoviranu Jelenu i Natašu.

MA
Maloni
13:56 16.04.2021.

Ma što se više čeka, zašto se ne pozove na odgovornost i kazni ponašanje J&N Desit će se neko zlo, treba tim “pametnjakovićkama” stati na kraj!!!!

PE
petekfr@
13:52 16.04.2021.

Žalosno je da moramo ovo ćitati a ništa se ne poduzima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije