Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U ĐAKOVU

Novi incident u Centru za socijalnu skrb: 'Odbijala je izaći pa smo morali pozvati hitnu i policiju'

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
16.04.2021.
u 11:46

Ravnateljica je uvjerena kako je tome pridonijela i negativna atmosfera u društvu usmjerena protiv socijalnih radnika

Novu neugodnu situaciju doživjeli su socijalni radnici, ovoga puta u Centru za socijalnu skrb u Đakovu, gdje su još uvijek istraumatizirani stravičnim dvostrukim ubojstvom koje se zbilo u njihovoj zgradi u srpnju 2019.

– Jedna je korisnica došla u naš Centar u četvrtak oko 13.30 sati, bila je u vrlo uznemirenom stanju, samoinicijativno je došla zatražiti postupanja koja su naši djelatnici već odradili. Odbijala je napustiti zgradu, pokušavali smo je umiriti, a kako nismo uspijevali, pozvali smo hitnu pomoć i policiju – priča nam ravnateljica Dubravka Petrović.

Potrajalo je to oko sat vremena.

– Ne bih to nazvala napadom, do toga nije došlo. Dogodila se incidentna situacija, no koja je vidno uznemirila sve djelatnike zbog tragedije koju smo doživjeli prije nepune dvije godine. Nije prijetila, ali ponavljam da je bila u izuzetno uznemirenom stanju. Ona ima svojih problema koje vjerojatno ne može riješiti. Dosta se zadržala, pokušavali smo je umiriti, ali zaista nismo mogli – nadovezuje se ravnateljica.

Uvjerena kako je tome pridonijela i negativna atmosfera u društvu usmjerena protiv socijalnih radnika.

– Nažalost, dogodio se napad na socijalne radnike u Splitu, odnosno Kaštel Starom, prije toga u Ivanić Gradu, prethodno u Novoj Gradiški... Javnost je pozivana na linč prema djelatnicima Centara za socijalni skrb, što je nedopustivo i moramo to hitno zaustaviti, kako god! Trebamo raditi u mirnim uvjetima, zajedno, na dobrobit svih. Događaju se stvarno ružne stvari u našem društvu, znamo da je i situacija s pandemijom i nedostupnošću institucija dodatno uznemirila građane, no mi pokušavamo činiti sve što možemo, u skladu s pravilima struke – poručuje naša sugovornica.

Teško se, naime, oteti dojmu da se amaterizam stavlja iznad struke.

– Nisam protiv građanskih inicijativa, i naravno da se svačiji rad mora propitkivati, ali ne na ovakav način. Probleme struke treba rješavati struka, od ministarstva pa do Centara, i to je ključna poruka. Nužno je što prije smiriti govor mržnje i pozivanje na naše likvidacije, pri čemu nas se proziva najružnijim imenima – zaključuje Dubravka Petrović.

A od tragedije kojoj su svjedočili u CZSS Đakovo 2019. teško da će se ikada oporaviti. Hladnokrvni Andrija Drežnjak (63) hicima iz pištolja u glavu tog je ljetnog jutra na mjestu ubio svoju socijalnu radnicu i skrbnicu Blaženku Poplašen (50), a teško ranio pravnika u Centru Ivana Pavića (35). Sjeo je na bicikl i odvezao se, policija ga je zatekla u polju navečer toga dana. Nesretni je Pavić deset dana kasnije izgubio bitku za život.
 

Uhićeni dileri u Zaprešiću – Privođenje na Županijski sud u Velikoj Gorici

Komentara 25

RO
roland
12:01 16.04.2021.

Jelena Veljača i Nataša Janjić su pozvale na javni linč, stavile su socijalnim radnicama crvenu krpu na čelo, nacrtale metu i sad će to biti vrlo teško zaustaviti. Vrlo, vrlo teško! Namjero su išle kočijaškom i primitivnom retorikom jer korisnike socijalne skrbi je najlakše izmanipulirati korištenjem takvog rječnika.

KO
Kokoiduhovi
12:45 16.04.2021.

Te, kako pišete, incidentne situacije, se u Centrima za soc. skrb događaju svakodnevno i već godinama. Ti su djelatnici izloženi uvredama, vikanju, fizičkim nasrtajima, a sve to dobro znaju svi koji rade u zgradama u kojima je i neki Centar za soc. skrb. Samo što se sada visokopozicionirani rukovoditelji, tajnici, ministri, premijeri i sl., prave neuki i bedasti ( nemrem vjerovati da zbilja jesu tak bedasti i neuki, neupućeni). To je jedna od "reformi" koje su Plenković i hdz "proveli"

Avatar southman
southman
12:49 16.04.2021.

Eto kako završava javni linč ! I onda se kritizira pokušaj eliminacije ovakvih stvari iz javnog prostora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije