Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo mladića

'Ratno stanje' u Fergusonu: Policija na kamenje odgovara gumenim mecima

Ferguson
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
12.08.2014.
u 09:53

- Bio je dobar dečko, nije ovo zaslužio. Tražimo pravdu za našeg sina. Trebamo pravdu za našeg sina - kazao je otac ubijenog mladića Michael Brown Sr.

Predgrađe St. Louisa, Ferguson u američkoj saveznoj državi Missouri, postalo je "ratna zona" zbog sukoba prosvjednika i policije. Prosvjednici su izašli na ulice i sukobili se s policijom nakon što su plavci ubili nenaoružanog tamnoputog tinejdžera. Business Insider piše da je policija u sukobu ispalila suzavac te prosvjednike gađala gumenim mecima.

Pobuna u Fergusonu počela je u nedjelju navečer kada su se stotine ljudi, sa svijećama u rukama, okupile kako bi tugovale za 18-godišnjim Michaelom Brownom. Policija tvrdi da je Brown napao policajca prije nego je ubijen, no očevici kažu da je tinejdžer bio nenaoružan i da je ruke držao u zraku kada je policija zapucala.

Okupljeni prosvjednici razbijali su prozore automobila, zapalili zgradu te su krali po trgovinama tijekom nedjeljnih prosvjeda, izvijestio je Reuters. Prosvjedi su nastavljeni i sinoć kada je policija uhitila najmanje petero ljudi. U novom sukobu, ponovno je ispaljen suzavac kako bi se prosvjednici maknuli s ulica. Šef policije Tom Jackson tvrdi da su prosvjednici bacali kamenje i pucali na policajce koji su potom uzvratili suzavcem i gumenim mecima. Policija je blokirala područje gdje su se prosvjednici okupljali.

U sukobima u nedjelju navečer ozlijeđena su dvojica policajaca, a 32 osobe su uhićene, piše LA Times. - Bio je dobar dečko, nije ovo zaslužio. Tražimo pravdu za našeg sina. Trebamo pravdu za našeg sina - kazao je otac ubijenog mladića Michael Brown Sr.  

>>DNK: Forenzičari do ubojice došli preko mrtvog oca

>>Google snimio dramatičnu policijsku potjeru

Komentara 12

Avatar Neron
Neron
11:16 12.08.2014.

"Okupljeni prosvjednici razbijali su prozore automobila, zapalili zgradu te su krali po trgovinama tijekom nedjeljnih prosvjeda..." Uh, što se tamo prosvjeduje za pravdu!

Avatar superhik74
superhik74
14:21 12.08.2014.

Ovaj put bi Putin mogao odluciti da je vrijeme da Rusija naoruza mirne prosvjednike.

Avatar superhik74
superhik74
14:21 12.08.2014.

A da ovaj put za promjenu Amerikanci uvezu malo demokracije za razliku od njihovog izvoza "demokracije" po bliskom istoku i Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije