Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVODE SE IZVIDI

Ranko Ostojić ispitan na DORH-u oko saznanja o propustima u splitskom Domu

Ranko Ostojić komentirao je u Saboru slucaj Lozančić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.05.2020.
u 15:48

Splitska policija u petak je Općinskom državnom odvjetništvu poslala posebno izvješće, no kako se neslužbeno može doznati, nezadovoljni izvješćem ODO je zatražilo daljnje izvide.

Bivši ministar unutarnjih poslova i SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić danas se odazvao pozivu Državnog odvjetništva gdje je dao iskaz o vlastitim saznanjima što se događalo u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. Podsjetimo, na čelu Doma stoji HDZ-ov Ivan Škaričić i do sada je od virusa preminulo 18 korisnika.

Jučer je Večernji list otkrio nove propuste o kojima možete pročitati ovdje. 

"Točno je da sam danas pozvan od strane DORH-a. Pozivu sam se odazvao i sukladno zakonu ne mogu iznositi nikakve informacije", rekao je Ostojić i dodao:

"Želim istaknuti da je moja obaveza poštovati zakone RH, kao što vjerujem da će DORH kao samostalno tijelo postupati! Sama činjenica da su naložili dodatne izvide policiji nakon prvog izvješća, najbolji je odgovor onima koji bi inspekcijskim "samoocjenjivanjem" željeli okončati utvrđivanje eventualne odgovornosti!"

Bivši je ministar u nedjelju gostujući na N1 televiziji u emisiji Točka na tjedan rekao da je sve što zna rekao i ministru zdravstva Viliju Berošu. Pozvao je policiju da ga pozovu kako bi im iznio što zna, no kritizirao je i njih da drže sve u ladici i čekaju nalaze inspekcija ministarstva zdravstva i socijalne skrbi što je isto, smatra, kršenje Zakona o kaznenom postupku jer da su se držali zakona, onda bi policija mogla davati informacije inspekcijama, a ne obratno.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo je još prije mjesec dana splitskoj policiji naložilo da provode izvide i utvrde što se točno događalo u epidemiji koronavirusom u Domu za starije i nemoćne osobe.

Inspekcije dvaju ministarstava - za zdravstvo te demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, utvrdile su da nema odgovornih za prodor virusa u dom pa tako ni za preminule štićenike već je, po njima, za to kriv virus.

Splitska policija u petak je Općinskom državnom odvjetništvu poslala posebno izvješće, no kako se neslužbeno može doznati, nezadovoljni izvješćem ODO je zatražilo daljnje izvide.

Komentara 2

ST
stric1
16:24 11.05.2020.

....bio u DORH-u .... i pustili ga .... svašta....

Avatar film
film
16:03 11.05.2020.

takvi su nekad slali ljude na goli otok...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije