Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siščani gube strpljenje

Radovi na Zagrebačkoj gotovi do Nove godine, Šipuševa pri kraju

Radovi na Zagrebačkoj cesti i Šipuševoj ulici u Sisku bliže se kraju
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/2
13.11.2014.
u 13:35

Rekonstrukcija ceste počela je još lani u svibnju, a već su dva roka prolongirana, uslijed čega dodatni troškovi idu na teret izvođača

Rekonstrukcija svih 1400 metara Zagrebačke ulice bit će gotova do Nove godine, obećanje je Elektrocentra Petek koji za Hrvatske ceste izvodi radove.

Opsežan posao

– U ponedjeljak će u promet biti pušteno prvih, potpuno uređenih 900 metara do raskrižja kod Kauflanda gdje će se prometovati zaobilaznim putem do rotora. Radovi su obuhvaćali, uz sve ostalo, mijenjanje instalacija, novu kanalizaciju, retencijsko-rasteretni kanal Zeleni brijeg i premještanje plinovoda - kaže nadzornik Mario Sloup. Podsjetimo, počeli su još u svibnju 2013. godine, zbog arheoloških istraživanja rok je s travnja 2014. produžen na kolovoz, a taj je pak pomaknut zbog uvođenja kolektora. Investicija vrijedna 33 milijuna kuna dodatne je troškove tako stvorila samo izvođaču. Na teret njega i HC-a uređivat će se i oštećene okolne prometnice stradale tijekom preusmjeravanja prometa. Slijedi uređenje Bakranove ulice, ne samo u zadanih 77 metara, već su u tijeku pregovori o izgradnji i asfaltiranju sve do Pavičićeve. Zagrebačka s novim nogostupima i specijalnom vrstom asfalta proširena je dvostruko, na 30 metara. Međutim, četiri traka završavat će na starom Odranskom mostu.

– Stvaram pritisak na Hrvatske ceste i ovaj tjedan ponovo idem na sastanak s članovima Uprave kako bi se postojeći projekt novog Odranskog mosta iskoristio, budući da građevinska dozvola postoji. Nakon završetka Zagrebačke ulice mora se krenuti s gradnjom mosta, a ne čekati da se završi autocesta- rekla je prilikom obilaska radova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. A u “malu Zagrebačku” pretvorili su se radovi u Šipuševoj ulici. Rekonstrukcija teška tri milijuna kuna završit će krajem idućega tjedna. Radovi traju još od lipnja, a unatoč brojnim pritužbama kako se i taj posao odužio, gradska vlast poručuje da je riječ o vrlo opsežnim zahvatima izgradnje vodovodne mreže, priključaka, prometnice s nogostupima, rasvjetom i biciklističkim stazama.

Kad se već kopa radi se sve

– Unatoč 30 kišnih dana, sve će biti gotovo u roku. Princip je takav da se radi sve što je potrebno kada se već kopa. Na isti način će se raditi u Vinogradskoj ulici u kojoj će samo prva faza radova na kanalizaciji i ostalom koštati tri milijuna kuna. Kompletna rekonstrukcija čeka i Savsku ulicu – zaključila je Ikić Baniček.

Komentara 1

19
1995josip
14:06 13.11.2014.

Šta je sa prugom i mostovima od Siska do Karlovca , dali je istraga gotova , gdje je novac od prodanog željeza ???' Kada se bude gradila nova pruga od Siska do Karlovca ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije