Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTIN prijeti ŠVEDSKOJ

'Ako se pridružite NATO-u, bit će vojnih posljedica'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
19.06.2015.
u 16:07

'Poruku' je prenio ruski veleposlanik u Švedskoj

Ruski veleposlanik u Stockholmu Viktor Tatarincev poručio je Šveđanima da će ''snositi posljedice'' ako se odluče pristupiti NATO savezu. Poruka je izrečena u švedskim novinama, piše The Local.

Tatarincev je rekao da Rusija trenutačno nema vojne planove koji se tiču Švedske, ali i kako bi se to moglo promijeniti ako bi se Stockholm priključio NATO-u.

– Ne vjerujem da će to postati relevantno u bliskoj budućnosti, iako postoji određeni pomak u mišljenju javnosti. Ali ako se dogodi, uslijedit će protumjere – kazao je Tatarincev.

– Putin je kazao kako će biti posljedica i da će Rusija morati pribjeći vojnom odgovoru te preraspodijeliti svoje trupe i projektile. Zemlja koja se pridružuje NATO-u mora biti svjesna rizicima kojima se izlaže – dodao je ruski veleposlanik.

Švedski mediji ističu da zemlja u ovom trenutku ne gaji planove za pridruživanje NATO-u. Istraživanje koje je provedeno prošle godine u listopadu pokazalo je da 37% Šveđana podržava ulazak u NATO, što je pomak u odnosu na 2012. godinu kada je samo 17% građana smatralo da bi zemlja trebala ući u Sjevernoatlantski savez.

>>'Zapad se mora naviknuti na konfrontativnu retoriku Moskve'

>>Austrijski institut: EU riskira 100 milijardi eura i gubitak 2 milijuna radnih mjesta

Komentara 166

KI
kimi
16:18 19.06.2015.

U jednom danu dva teksta o Putinu. Neko ko deli domaće zadatke je izgleda malo nervozan.

BF
bf2
16:29 19.06.2015.

Švedska se ne mora nikome opravdavati želi li ili ne ući u NATO...

Avatar KizanRizan
KizanRizan
17:08 19.06.2015.

Jedino to i zna - prijetiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije