Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog europskih sankcija

Putin poslao crnu listu političara kojima je ulazak u Rusiju zabranjen

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL
30.05.2015.
u 22:00

Moskva je na crnu listu, koju posjedujemo, stavila i donedavnog zamjenika britanskog premijera Nicka Clegga, francuskog filozofa Bernarda-Henrija Lévyja...

Bivši povjerenik Europske komisije za proširenje, dobro poznat Hrvatskoj, Čeh Stefan Füle jedan je od 89 političara i javnih osoba iz EU kojima je Rusija, kao odgovor na sankcije EU, zabranila ulazak u tu državu.

Moskva je na crnu listu, koju posjedujemo, stavila i donedavnog zamjenika britanskog premijera Nicka Clegga, francuskog filozofa Bernarda-Henrija Lévyja, bivšeg poljskog premijera i predsjednika Europskog parlamenta Jerzyja Buzeka te bivšeg belgijskog premijera Guya Verhofstadta. Na popisu koji je 26. svibnja poslan nekim veleposlanstvima država članica pri EU i koji je izazvao bijes među europskim dužnosnicima nema hrvatskih dužnosnika. Najviše je Poljaka – među njima je i potpredsjednik vlade za nacionalnu sigurnost Robert Kupiecki te Stanisław Koziej, visokorangirani časnik u vojsci.

Britanci koji ne smiju u Moskvu su i šef oružanih snaga Nicolas Houghton, čelnik obavještajne službe MI 5 Andrew Parker te bivši ministar vanjskih poslova Malcolm Rifkind. Od Nijemaca tu je glavni tajnik Europskog vijeća i Vijeća EU Uwe Corsepius, dok je od Francuza izdvojen i predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Henri Malosse. Zabranu putovanja ima i predsjednik Odbora za vanjske poslove danskog parlamenta Per Stig Møller. Ostatak popisa čine čelnici ili dužnosnici nacionalnih političkih stranaka, nevladinih organizacija te zastupnika Europskog parlamenta iz Litve, Estonije, Letonije, Rumunjske, Češke, Finske, Nizozemske, Grčke te Španjolske.

>>Putin potpisao zakon protiv 'nepoželjnih' nevladinih udruga

>>ISIL prvi put otvoreno zaprijetio Rusiji i Putinu

Komentara 62

MA
makito
14:44 31.05.2015.

pravoslavac putin- u zadatku da zapadu uvede sankcije !..malo me podsjeca na slobodana milosevicevog

LD
lopov drpiga
22:56 30.05.2015.

danas su rastjerali pedere iz moskve koji su pokušali kršiti zakon i napraviti gej paradu, a nakon toga zabranili dolazak u rusiju birokratima eu među njima i supruzi hrvatskoj dobro poznatog karla bilta... rusi:pederi 2:0

BF
brkonja fra brkati
23:19 30.05.2015.

Blago Rusima.U Moskvi nem pederluka i paradiranja izopačenih nakarada. Tamo zakonima štite djecu i mloljetnike od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije