Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon sjednice SNV-a i ZVO-a

Pupovac o odlasku u Banju Luku: 'Ne vidim razloga za žaljenje, moje prisustvo nije imalo politički karakter'

Vukovar: Izjave za medije nakon svečane sjednice Vijeća srpske nacionalne manjine
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
13.01.2022.
u 12:38

Milorad Pupovac, podsjetimo, sudjelovao je na svečanoj akademiji u povodu 30. godišnjice RS-a u subotu 8. siječnja 2022.

Srpsko narodno vijeće i Zajedničko vijeće općina Vukovar u Vukovaru održali su zajedničku sjednicu u povodu godišnjice Mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema te međunarodnog priznanja Hrvatske. Nakon zajedničke svečane sjednice, uslijedile su izjave za medije. 

Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a i saborski zastupnik, govorio je o nazočnosti na proslavi nelegalnog dana entiteta Republike Srpske (BiH) u Banjoj Luci.

– Ne žalim što sam išao na akademiju jer ništa u mojem prisustvu nije bilo zbog čega bih trebao žaliti. Moje prisustvo nije imalo politički karakter niti je imalo karakter slaganja ili neslaganja s ljudima koji u BiH vode žestoke polemike o tome kako država treba biti ustrojena. Moje prisustvo kao predsjednika SNV-a 8. siječnja i dan prije, prije svega bilo je povezano sa suradnjom s institucijom RS, na poziv predsjednice gospođe Cvijanović, suradnjom koja je obilježena značajnim doprinosom humanitarne pomoći ljudima na Baniji – kazao je. 

– Ne vidim razlog za žaljenje, vidim razlog za žaljenje kod ljudi koji u suradnji s jednim od entiteta u BiH vide problem – dodaje te kaže kako će nastaviti suradnju s institucijama RS u pitanjima humanitarne pomoći i kulturne suradnje.

– U BiH vode se rasprave što je ustavno, što je u skladu s Daytonom. Mi se nismo uplitali. Mi smatramo da BiH mora biti zemlja mira. Sva tri naroda trebaju imati osjećaj ravnopravnosti i u međusobnom sporazumijevaju trebaju doći do boljih odnosa i unutrašnjeg ustrojstva. Mi ne svađamo narode BiH, niti smo to ikada činili – navodi. 

Na pitanje misli li da je odlaskom naštetio Andreju Plenkoviću, odgovorio je: 

– Nisam išao kao član vladajuće koalicije, neovisno što imam i šešir predsjednika SDSS-a. Taj šešir sam ostavio u Zagrebu, išao sam kao predsjednik SNV-a, organizacije koja surađuje s tijelima Vlade RS-a po humanitarnim i kulturnim pitanjima. Vlasti RH i RS, kao entiteta u BiH, surađivale su bez pitanja u vrijeme kad je pomoć stizala – kazao je. 

Milorad Pupovac, podsjetimo, sudjelovao je na svečanoj akademiji u povodu 30. godišnjice RS-a u subotu, 8. siječnja 2022. Nakon reakcija u javnosti, Srpsko narodno vijeće izjavilo je da odlazak Pupovca na proslavu tzv. Dana Republike Srpske u Banjoj Luci nije imalo politički karakter već razloge vezane uz izbjeglice i humanitarnu pomoć Baniji.

VIDEO Pupovac o prosvjedima protiv COVID potvrda: Ovo je katastrofa kojoj Milanović obilato pridonosi

Komentara 81

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:43 13.01.2022.

Bitno da je lik koji ga je gađao limunom "atentator s teškim naoružanjem"..... A njegovo smucanje po bosni nije č'e't'n'i'k'o'v'a'n'j'e......

VI
Village
12:51 13.01.2022.

Ovo je najbolja pljuska koju smo mogli dobit,ako se neki ne otrijezne ni nakon ovoga,ne znam. Hladno otić u Banja Luku,znajući što će tamo bit i kakve reakcije će izazvat,dok ga Bačić i ostala škvadra zdušno brani.Poruka HDZ ovcima koliko god interesa imali od ove ekipe,nekad je stvarno potrebno reć dosta.

Avatar Boycie1
Boycie1
12:43 13.01.2022.

Povodom cega je ta akademija bila?U povodu zemljotresa i srradanja na Baniji ili u povodu tzv.Dana RS?A koja je uloga ako nw politicka?Humanitarna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije