Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularno piće

Iznenađenje za kupce u Njemačkoj: Trgovine uskoro neće prodavati Coca-Colu?

Coca-Cola u plastičnim bocama
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
12.01.2022.
u 10:23

Coca-Cola je pismom obavijestila svoje trgovinske partnere o povećanju cijene. No, velik broj trgovaca u Njemačkoj ne želi podržati najavljeno poskupljenje

Američki proizvođač bezalkoholnih pića Coca-Cola već neko vrijeme najavljuje povećanje cijena svojih proizvoda. No, velik broj trgovaca u Njemačkoj ne želi podržati najavljeno poskupljenje te najavljuje drastične mjere – izbacivanje Coca-Cole s polica svojih trgovina.

Coca-Cola je pismom obavijestila svoje trgovinske partnere o povećanju cijene. Napomenuli su kako će u prosjeku proizvodi biti sedam posto skuplji, prenosi Fenix Magazin.

Još se ne zna koji će trgovački lanci izbaciti pića Coca-Cole iz svog asortimana. Nedavno je, primjerice, došlo do neslaganja između Edeke i Eckes-Graninija jer je proizvođač najavio poskupljenje cijena, zbog čega je Edeka na neko vrijeme maknula pića Eckes-Graninija sa svojih polica.

Lidl je imao slične scenarije s Haribom, a Rewe s Barillom. Sad samo preostaje vidjeti kako će veliki trgovački lanci reagirati na najavljeno poskupljenje Coca-Cole.

Njemački mediji pišu kako je jedan od mogućih scenarija i da kupci uskoro više neće moći kupiti Coca-Colu u nekim supermarketima.

Video – Što mladi misle o Europskoj uniji?

Komentara 57

Avatar kenshi
kenshi
10:44 12.01.2022.

Pametna odluka. Coca-Cola se može prodavati u dućanima za auto dijelove budući da je to odlično sredstvo za čišćenje hrđe na starim šerafima.

DU
Deleted user
10:55 12.01.2022.

Mene više brine enorman rast cijena ulja, brašna, energenata. Izgleda da nam "elite" spremaju nekakav crni scenarij

NO
NoviBgd
13:34 12.01.2022.

Ja sam šokiran. Kako ću sada čistiti WC šolju. Moram da pređem na one otužne hemikalije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije