Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BESMISLENA KONFERENCIJA'

Puhovski: Ministri u Hrvatskoj smjenjuju se samo zbog nekretnina, umjesto zbog (ne)učinkovitosti

Žarko Puhovski politički analitičar: Ovo bi moglo prerasti u opći bunt, protiv svih, ako se nešto brzo ne poduzme
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
27.01.2020.
u 16:59

"Ne može on staviti mandat na raspolaganje, to ništa ne znači. Ili je trebao dati ostavku ili nije", rekao nam je analitičar Žarko Puhovski

Komentari se ne stišavaju – na ono što je ministar zdravstva Milan Kujundžić na današnjoj konferenciji rekao, na činjenicu kako je to rekao, ali i na to da je govor održao uz odvjetnika.

– Cijela konferencija bila je besmislena jer je glavni zaključak da je ministar dao “mandat na raspolaganje“. To znači da ministar nema elementarno znanje o demokraciji s obzirom da je njegov mandat stalno na raspolaganju premijeru, Vladi, ali i narodu. Ne može on staviti mandat na raspolaganje, to ništa ne znači. Ili je trebao dati ostavku ili nije – rekao nam je analitičar Žarko Puhovski.

VIDEO Ministar Kujundžić na konferenciji za medije objavio da je dao mandat na raspolaganje premijeru

Na pitanje je li ministar trebao dati ostavku Puhovski je ipak zaključio kako se u zadnje vrijeme ministri u Hrvatskoj smjenjuju samo zbog nekretnina, umjesto da razlog njihovog odlaska ili ostanka bude rade li dobro svoj posao ili ne.

– Po mom mišljenju, Goran Marić bio je dobar ministar koji je otišao zbog nekretnina. S druge strane, svi govore da je Lovro Kuščević otišao zbog nekretnina, a ne zato što je loše radio. Što se tiče Kujundžića, nije se istaknuo u Vladi, ali tamo sjede i oni sa slabijim rezultatom – smatra Puhovski koji se osvrnuo i na činjenicu da je na konferenciji uz ministra bio odvjetnik Janjko Grlić iz odvjetničkog društva Gajski, Grlić, Prka i partneri. Smatra da se ministar tako htio prikazati kao žrtva te da odvjetnici ne bi trebali prisustvovati konferencijama za novinare.

FOTO Ministar Kujundžić stigao na konferenciju za medije u pratnji odvjetnika

Žarko Puhovski politički analitičar: Ovo bi moglo prerasti u opći bunt, protiv svih, ako se nešto brzo ne poduzme
1/6

Komentara 29

NE
Neutralac
17:47 27.01.2020.

Kuce vrijede kolko netko hoce za njih platiti a ne koliko tamo neki "strucnjak" procijeni....

ST
stefj
17:23 27.01.2020.

Ima to nekog smisla što priča Puhovski, ali kada je iti jedan uhljeb dobio otkaz radi nerada, čak ne bi dobio otkaz niti radi štete koju je napravio... Morao je otići samo kada bi nekom stao na žulj i taj bi onda napravio medijski linč, te time donekle maknuo uhljeba... No nikada uhljeb ne bi ostao bez posla, uvijek bi se za njega našlo nešto... Ovaj slučaj još jednom jako dobro pokazuje odnos medija i politike, koliko je sve to povezano. Na kraju tu sudstvo, DORH i ostali uopće ne igraju nikakvu ulogu, scenarij je uvijek isti: nekome smetaš, ide medijski linč i gotov si... I sad pogledajte, tu se nešto priča o apartmanu ili vrijednosti kuće, a sjetite se samo Josipovića i stanova ili Mesića i kuće... Nešto prigovaraju kako je preko veze Kujundžić upisivao sina na fakultet, a Mesićeva kćer je godinama bila direktorica kod Bandića u nepostojećem odjelu za nepostojeće poslove... I ovaj puta, kao uvijek do sada, najviše smeta ta neobjektivnost i licemjerstvo medija i politike. Najviše...

Avatar zajutrak
zajutrak
18:51 27.01.2020.

Mi volimo samo siromašne ministre kao Mrak Traritaš, Pusić, Vrdoljak, Ostonići, Linić,Opačić, Mirsad Mrsić.., sve sama sirotinja ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije