Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA S NEKRETNINAMA

Kujundžić: Moral mi ne dopušta ostavku, mandat dajem na raspolaganje

Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
27.01.2020.
u 13:44

"Po broju takozvanih skandala koji izlaze razvidno je svakome da se radi o orkestriranome napadu, odnosno djelovanju interesnih skupina", kazao je ministar Kujundžić na konferenciji za medije

Premijer Andrej Plenković održao je danas sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem. Ministar je na konferenciji za medije kazao da je premijeru dao mandat na raspolaganje. Kako doznajemo iz Vlade, premijer Plenković sutra će se očitovati o ministru Kujundžiću.

"Danas sam s premijerom imao sastanak u krajnje korektnom ozračju. Kriv sam jer sam formalno nomotehnički krivo ispunio imovinsku karticu. Pošto sam sve u životu stekao pošteno, nisam bio opterećen formom. Po drugoj strani ništa nisam nelegalno ili moralno sporno učinio. Nizom napada kojima se diskreditira moj rad i dignitet po već viđenom modelu stvara se negativna percepcija. Po broju takozvanih skandala koji izlaze razvidno je svakome da se radi o orkestriranome napadu, odnosno djelovanju interesnih skupina, o čemu ću danas također progovoriti. Dokumentacija dokazuje neistinitost napada, što ću predati svim mjerodavnim tijelima. Pravda je sporija od medijskih napisa, ali je svakako dostižna. Potrudit ću se svim snagama da je dokažem cjelokupnoj javnosti", kazao je Kujundžić.

"Moj put ministra je težak. Svi te žele maknuti ako nisi dio interesnih skupina. Radio sam pošteno i najbolje što sam znao", kazao je.

"Najjednostavnije bi bilo dati ostavku, no moj moral mi ne da to učiniti, jer bi time pobijedile interesne skupine. Stoga sam dogovorio s premijerom da stavljam mandat na raspolaganje", kazao je. 

Dogovorio je s premijerom time out da stigne dokazati neutemeljenu hajku iza koje, kako kaže ministar Kujundžić, stoje interesne grupacije kojima ne pripada! "Pozivam premijera da to napravi na temelju činjenica, a ne zbog medijskog linča programiranog od interesnih skupina", poručio je ministar.

"Brojne stvari će doznati tijela države. Ja nisam čovjek koji nešto samo tako kaže. Premijer vremenski nema rok, može biti ove sekunde njegova odluka", kazao je Kujundžić. "Do trenutka dok premijer ne potpiše ostavku, ministar vodi resor. Prva moja riječ je bila kriv sam, ali ne u sadržajnom smislu. Nemam ja obvezu pratiti pada li nešto ili raste. Bojim se samo Boga", kazao je Kujundžić o imovinskoj kartici.

HZZO je htio raspisati natječaj vredniji od 100 milijuna kuna na način kojim se može pogodovati. Kujundžić je direktno prozvao HZZO i privatnu kliniku vlasnike, PET-CT uređaja ( Medikol).

"Premijer Plenković je pravnik koji izvrsno poznaje diplomaciju i političke odnose i ostavio mi je prostor da iznesem obranu. Rekao sam da mi je najlakše dati ostavku i vratiti se u bolnicu i dvostruko više zarađivati. S ovim činom branim i Vladu i HDZ. Mi smo razmatrali sve opcije, najlakše je dati ostavku. Vidi se iz aviona da je to organizirana hajka. Meni je do istine i do pravde, a nije mi do mjesta ministra", dodao je Kujundžić. Nije želio kazati tko mu smješta te je istaknuo da će to tijela doznati.

"Vidjet ćemo što će biti dalje, treba analizirati sve neistine koje su iznesene. Nije me kontaktirao DORH", dodao je.

Zbog afere s imovinom ministra u nedjelju je održan sastanak u Vladi na kojemu mu je navodno rečeno da dâ ostavku, a iz Vlade su poručili da će sve u vezi s time biti jasnije početkom ovoga tjedna.

– U odlukama koje slijede vodit će se računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a – poručeno je. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provjerava sve napise vezane uz ministra Milana Kujundžića.

Ključne riječi

Komentara 154

Avatar ninja111
ninja111
13:53 27.01.2020.

Moral mu ne dopušta ostavku... 😂😂😂 Morat će mu presuditi HDZ-ov sud časti... 😂😂😂😂😂

VH
volim.hrvatsku
12:16 27.01.2020.

Meni vise nije jasno : dali je on ne prikazao u imovinskoj kartici imovinu (tj utajio) ili je prikazao manji vrijednost ( a o vrijednosti se moze diskutirati ), ... Za mene je to jednostavno ! Ukupni prihodi obitelji , umanjeno za troskove zivota ( postoje ststisticki podatci) i razlika novca ... jednostavno

TI
Tinaiva
13:47 27.01.2020.

Žalosno je što odlazi zbog imenovine a ne zbog činjenice da je bio katastrofalan ministar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije