Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaraza koronom se širi

Prvi slučajevi u Palermu, Firenci, na Tenerifima. Hotel s 1000 gostiju stavili u karantenu

Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.02.2020.
u 11:08

U Italiji je dosad zabilježeno sedam umrlih i 231 slučaj zaraze

Žena iz Bergama, koja je na jug Italije doputovala prije pojave prvih slučajeva koronavirusa na sjeveru zemlje, pozitivna je na koronavirus, objavile su u utorak lokalne vlasti, a prvi slučaj zabilježen je i u Firenci. Ona je u ponedjeljak navečer primljena u bolnicu u Cervellu na Siciliji, gdje je stigla sa simptomima gripe.

"Imamo suspektni slučaj koji se pokazao pozitivnim nakon analize brisa", objavile su sicilijanske vlasti.

Žena i društvo s kojim je doputovala na odmor stavljeni su u karantenu, kao i oni koji su s njima bili u dodiru. To je prvi slučaj koronavirusa na jugu Italije. Uzorak koji je u bolnici u Palermu potvrđen na koronavirus poslan je na dodatnu provjeru, kazao je predsjednik sicilijanske regije Nello Musumeci.

Video: Ministarstvo zdravstva: Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti i koronavirusa?

Prvi slučaj koronavirusa potvrđen je i u Toskani kad je u ponedjeljak 60-godišnji muškarac stigao u bolnicu Santa Maria Nuova u Firenci, gdje su pretrage obavljene tijekom noći pokazale da se radi o koronavirusu.

Poduzetnik se vratio s Dalekog istoka u siječnju, piše La Repubblica.

U Italiji je dosad zabilježeno sedam umrlih i 231 slučaj zaraze: 173 zaraženo i 6 preminulih u Lombardiji, 33 zaražena i jedan preminuli u Venetu, 18 slučajeva zaraze u Emilia Romagni, po tri zaražena u Pijemontu i Laciju, po jedan zaraženi u južnom Tirolu, na Siciliji i u Toskani.

Španjolski mediji prenijeli su u ponedjeljak da je testiranje brisa talijanskog liječnika iz Lombardije, koji je na odmoru na Tenerifima, pokazalo da se radi o koronavirusu. Liječnik je u izolaciji, a uzorak je poslan na potvrdu u Madrid, objavile su vlasti na Kanarima.

Kako piše DailyMail, hotel u kojem je boravio stavljen je u karantenu. U njemu je trenutačno oko 1000 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:38 25.02.2020.

muškarac stigao u bolnicu Santa Maria Nuova u Firenci, gdje su pretrage obavljene tijekom noći pokazale da se radi o koronavirusu. Poduzetnik se vratio s Dalekog istoka u siječnju a kazu karantena 14 dana, ovaj covjek je dosao u sjecnju, pa da je bio i zadnji dan sjecnja to je 25 dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije