Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAZIRE SE OPTIMIZAM

Ovo Talijani ne pamte: Prvi put je broj umrlih od koronavirusa pao ispod sto u danu

Varese, Italija
Foto: FLAVIO LO SCALZO/REUTERS/PIXSELL
1/4
18.05.2020.
u 18:44

Od danas, 18. svibnja, otvorene su i trgovine robom i odjećom, zatim restorani i kafići, te se mogu održavati mise, odlaziti na šetnju plažama i kretati se ulicama bez posebnih dozvola.

Prvi puta je broj umrlih u Italiji u posljednja 24 sata manji od sto.

U odnosu na jučerašnje podatke o broju umrlih danas je broj preminulih porastao za 99, tako da sada ukupan broj umrlih od koronavirusa ima 32.007 osoba. Ukupan broj novih slučajeva, odnosno umrlih, novozaraženih i osoba koje su ozdravile ima 225.886, što je povećanje od 451 novih slučajeva u odnosu na jučer.

Varese, Italija
1/11

Ukupni broj trenutno oboljelih, pozitivnih na koronavirus ima 66.553, što je za 1.798 manje nego jučer. Na intenzivnoj njezi se nalazi još samo 749 osoba, što je 13 osoba manje nego jučer.

Od danas, 18. svibnja, otvorene su i trgovine robom i odjećom, zatim restorani i kafići, te se mogu održavati mise, odlaziti na šetnju plažama i kretati se ulicama bez posebnih dozvola.

Teretane i bazeni bit će otvoreni 25. svibnja, a 3. lipnja moći će se izlaziti i ulaziti u Italiju. Dakako, svi se trebaju pridržavati strogih mjera sigurnosti, ali i nositi zaštitne maske u zatvorenim prostorima dok stolovi u restoranima moraju biti na razmaku od 1,5 metra, a ljudi na metar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije