Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uništeno sve na tlu

Prskali plažu izbjeljivačem kako bi zaštitili djecu od virusa. Ekolozi: 'Nanijeli su golemu štetu ekosustavu'

Spread of the coronavirus disease (COVID-19) in El Masnou
Foto: ALBERT GEA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
29.04.2020.
u 16:35

Traktori su pošpricali više od dva kilometra plaže Zahara de los Atunes otopinom izbjeljivača, dan prije nego što je Španjolska dopustila djeci prvi izlazak iz kuće nakon uvođenja karantene

Lokalne vlasti u španjolskom odmaralištu ispričale su se zbog prskanja plaže izbjeljivačem u pokušaju zaštite djece od koronavirusa, objavio je u srijedu BBC. 

Traktori su pošpricali više od dva kilometra plaže Zahara de los Atunes otopinom izbjeljivača, dan prije nego što je Španjolska dopustila djeci prvi izlazak iz kuće nakon uvođenja karantene. 

Ekolozi kažu da je taj potez nanio "golemu štetu" lokalnom ekosustavu. 

Španjolska je teško pogođena koronavirusom, umrlo je 23.800 ljudi. 

Vlada je nedavno najavila plan popuštanja mjera u četiri faze i povratak u "novu normalu" krajem lipnja. 

Maria Dolores Iglesias, voditeljica volonterske skupine za zaštitu okoliša u regiji Cadiz, rekla je da je posjetila plažu i da je zgrožena onim što je visjela. 

Izbjeljivač je "uništio sve na tlu, ništa se ne vidi, čak ni insekti", rekla je. 

Plaža i njezine dine zaštićeno su mjesto za razmnožavanje ptica selica, a Iglesias kaže da je vidjela barem jedno uništeno gnijezdo s jajima preko kojeg su prešli traktori. 

Komentara 6

MK
MKinkognito60
17:56 29.04.2020.

Ekolozi najkorumpiraniji sloj društva. Uglavnom žive od donacija energetskih divova. Koji više plati o njemu će se manje govoriti ili će biti napadan onaj drugi koji nije dovoljno platio. Koji god izvor energije oni označe kao obnovljivi je zapravo moguće sporan. Grijanje na drva odnosno bio masu oslobađa co2, čestice koje zagađuju zrak toliko zagađuju pa kroz prozor ne ulazi svjetlo zbog taloga čestica na staklima, treba palit svijetlo opet potrošnja elektrike iz hidrocentrale recimo ali akomulacijsko jezero uništava obalni biotip, vjetroelektrane im uništavaju ptice ili stvaraju buku. Solarni paneli posredno zagađuju vodu. Zapravo ustanju su sve proglasiti ekološki neprihvatljivo ali bez napredne tehnologije neće, jer je to nužno za njihove aktivnosti. Trolaju po internetu a serveri koji to podnose troše velike količine energije za rad i hlađenje. Moraju imati jake i superbrze brodove koji troše goriva više od tankera kojeg žele zaustaviti. Ima toga još što je nespojivo sa zdravim razumom ali oni su sorta koja neema argumente i ne želih od drugih.

MO
morskival
17:06 29.04.2020.

Politika bez ikakvih znanstvenih osnova, sulude mjere kod bolesti od 0,1% smrtnosti. Neće ih ubiti bolest nego mjere protiv bolesti. Statisticki je veća šansa da čovjek pogine na putu na posao autom nego da umre od korone bez ikakvih mjeraera zaštite. Ovo sijanje straha mora prestati. Sad već " stručnjaci "plaše ljude drugim valom za koji stvarni stručnjaci tvrde da neće postojati.

NE
neboiznadzagreba2
16:42 29.04.2020.

Teror i ludilo tkz. znanosti, gore od inkvizicije. Postupci vezani uz koronu izazvati će veću štetu prirodi i društvu nego svi fanatizmi do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije