Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bit će prosvjeda

Propao sastanak u HFP-u koji je najavio župan Ante Sanader

ozren matijašević
Goran Ferbežar/PIXSELL
16.03.2010.
u 17:50

HUS i predstavnici tvrtki odbili su otići u Zagreb jer je riječ o pokušaju da se zaustave prosvjedi. Župan zove Čobankovića.

Otkazan je sastanak u HFP-u koji je dogovorio župan Ante Sanader budući da su čelnici HUS-a Ozren Matijašević i Jozo Marić te predstavnici dalmatinskih tvrtki koje imaju velikih teškoća u poslovanju i prijeti im stečaj odbili sudjelovati na njemu.

– Riječ je o Vladinu pokušaju demagoškoga zaustavljanja radničkog prosvjeda koji će se održati u četvrtak i zato smo odbili otići na sastanak u Zagreb – objašnjava Jozo Marić, povjerenik HUS-a za Dalmaciju. Ističe da mjesecima traže sastanak s Vladinim dužnosnicima kako bi se riješio problem 15-ak tvrtki kojima "nad glavom visi stečaj" pa bi bez posla moglo ostati 15 tisuća radnika. HUS stalno moli Vladu da im pomogne, ali ministri dosad nisu našli vremena poslušati ih. Župan Sanader čini sve da danas u Split dođe ministar Čobanković i da se nađe rješenje za probleme dalmatinskih poduzeća. Tvrdi da nije svrha organizirati prosvjed pa problem riješiti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije