Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOSTAVLJANJE PSA

Pronašli izgladnjelu kujicu sa ženskim najlonkama oko vrata

napušteni psi,azil
Marko Prpić/PIXSELL
19.06.2013.
u 15:23

Zabranom držanja pasa na lancima barem bismo mogli preventivno djelovati prema onima koji to još uvijek čine, poručuju iz udruge Prijatelji

Udruga za zaštitu životinja Prijatelji iz Čakovca udomila je kujicu pronađenu u vrlo teškom stanju u utorak na cesti u Pribislavcu pokraj Čakovca. Mješanka labradora imala je ogromne rane oko vrata, iz kojih su visjele ženske najlonke kojima je bila vezana umjesto lanca. Bila je izgladnjela, puna buha i krpelja.

- Ove je godine mijenjan Zakon o zaštiti životinja. Sve su udruge za zaštitu životinja apelirale na Ministarstvo poljoprivrede da se u Zakon unese odredba o zabrani držanja pasa na lancima, no neuspješno. Ulazimo u Europsku uniju u kojoj je u mnogim zemljama takva praksa odavno zabranjena. Što Hrvatska čeka? Držati životinju na lancu, često bez hrane i vode i bez zaklona, kazneno je djelo prema novom Kaznenom zakonu. No, počinitelje je u ovakvim slučajevima teško pronaći. Zabranom držanja pasa na lancima barem bismo mogli preventivno djelovati prema onima koji to još uvijek čine - ističu u udruzi. Kujicu su nazvali Bruna i traže udomitelja.

>> Podignuta optužnica protiv Borkovića zbog mučenja životinja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije