Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proizvedena u Jugi

Pronađena bomba od 250 kg koja je prije 22 godine pala u silos

bomba (1)
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
1/3
19.04.2013.
u 15:37

Bomba s oko 100 kilograma eksploziva probila je dvije armirano-betonske ploče i zarila se u lijevak uređaja silosa, a zbog oštećenja jednog upaljača nekoliko puta su pirotehničari obavili izvide kako bi odredili način kako je uništiti.

Avionska bomba od 250 kilograma FAB 250 M72, proizvedena u Jugoslaviji, pronađena je temeljem dojave građana još prije pet mjeseci u silosu Đergaj između Vukovara i Bršadina, ali će tek u nedjelju biti uništena.

Zdravko Modrušan, voditelj protueksplozijske zaštite Uptrave policije, je rekao da je bomba s oko 100 kilograma eksploziva probila dvije armirano-betonske ploče i zarila se u lijevak uređaja silosa, a zbog oštećenja jednog upaljača nekoliko puta su pirotehničari obavili izvide kako bi odredili način kako je uništiti.

- Raspitali smo se i utvrdili kako je ovo rijedak slučaj i bomba nikada nije uništena na mjestu pronalaska pa ćemo i mi tako učiniti. Načinili smo poseban uređaj i kolica kojima ćemo bombu izvaditi iz lijevka i odvesti je na sigurnu udaljenost u polju u rupu dubine tri metra gdje ćemo ju prekriti zemljom i detonirati - pojasnio je Modrušan i najavio uništavanje za nedjelju prijepodne.

>>Kosili travu pa pronašli bombu iz Drugoga svjetskog rata

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije